2021.

Khabib spreman za revanš s Conorom McGregorom

U svom prvom razgovoru s novinarima poslije očeve smrti Habib je rekao o svojoj spremnosti za revanš s Conorom u oktogonu i za borbu protiv Mayweathera, a također o svojoj eventualnoj političkoj budućnosti u rodnom Dagestanu.
Sport / Ostali sportovi | 21. 08. 2020. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski UFC prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov izjavio je da je spreman za revanš s Conorom McGregorom. Jedini uvjet je da Conor najesen pobijedi američkog MMA borca Dustina Poiriera. To je Nurmagomedov izjavio 14. kolovoza na konferenciji za novinare u Moskvi.

"Nakon Gaethjea bih se tukao sa svakim protivnikom koji pobijedi Poiriera. Nebitno je tko će to biti, Tony [Ferguson] ili McGregor", dodao je prvak. Borba ruskog sportaša protiv Amerikanca Justina Gaethjea planirana je za 24. listopada 2020. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nurmagomedov je posebno naglasio da je to rezervna varijanta ukoliko ne bude uspjeha u pregovorima s Georgesom St-Pierreom o meču u travnju 2021. godine.

"Meni osobno je zanimljivija borba s Tonyjem", istaknuo je Habib za Russia Beyond.

"Postoje ljudski odnosi koji nemaju veze sa sportom. Ja nemam ništa protiv njega. Ta faza je prošla. Nije u mom stilu da živim u prošlosti i zadržavam u sebi nešto negativno. Moj otac nije bio takav i ne mislim da sam ja mnogo drugačiji. Ne podržavam vrijeđanje, ali kada netko vašem ocu želi zdravlje, onda je to svakom čovjeku drago", rekao je Habib.

Kako Habib izgleda poslije očeve smrti

Nurmagomedov ne skriva da je vrlo teško podnio očevu smrt.

"Naš odnos se razlikovao od tipičnih odnosa između oca i sina. Od moje rane mladosti on mi je bio trener, učitelj i prijatelj. Mogli smo o svemu pričati i glupo bi bilo tvrditi da se njegova smrt nikako nije odrazila na mene", rekao je prvak.

I pored toga što je Habib u žalosti, na konferenciji za novinare je njegova energičnost bila upadljiva. Pogled mu je čvrst, a u govoru se osjeća samouvjerenost. Na licu nema tragova uzbuđenosti, karakteristične za stresna stanja. Obučen je kao i uvijek jednostavno i bez suvišnih detalja: obična zelena majica dugih rukava preko bijele majice.

Habib je i ovom prilikom izrazio poštovanje prema budućem protivniku i ispričao kako mu je Gaethje pomogao 2016. godine u pripremama za jedan meč.

"Ne osjećam prema njemu nikakvu antipatiju i ne podcjenjujem ga. Gaethje je tijekom proteklih nekoliko godina napredovao te se počeo boriti odmjerenije. Boks mu je napadački, često je drugi udarac opasniji. Sazrio je kao borac, toliko jakih protivnika je nokautirao!", rekao je Habib.

Pa ipak, on ne smatra da je Justin nekakav "poseban protivnik", i pored tvrdnji poznatih američkih novinara i stručnjaka poput Joa Rogana.

"Oni tako pričaju o svakom mom protivniku. To su govorili i za Barbosu, i za Conora, i za Johnsona. Samo za Iaquintu nisu, jer su mi ga dali samo jedan dan uoči borbe. Nisu stigli", izjavio je prvak.

Habib Nurmagomedov iz Rusije (gore), meč u lakoj kategoriji protiv Dustina Poiriera u okviru UFC-242, 7. rujna 2019., otok Yas, Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Po Habibovim riječima, Justinov borilački potencijal je na istoj razini kao i Conorov, Poirierov i Johnsonov. "Moj borilački IQ mi kaže da je Justinova udarna tehnika lošija od Conorove", dodao je on.

Meč protiv Mayweathera

Habib je također izjavio da su "upućeni ljudi" pronašli rupe u njegovom ugovoru s UFC-om i predložili mu meč protiv Floyda Mayweathera u Europi mimo spomenutog ugovora.

"Rekli su mi: ’Jest da će te osuditi na novčanu kaznu. Ali mi ćemo platiti sve kazne’. Ja sam njima rekao da mi je dogovor važniji od novca i da mi ne možemo zanemariti ugovor s UFC-om. Ne znam što UFC misli o borbi protiv Mayweathera. Za mene u ovom trenutku ima značaja samo borba protiv Gaethjea", dodao je Habib.

Politička budućnost

Proteklih godina se u Rusiji govori o mogućnosti da Habib u budućnosti postane rukovoditelj republike Dagestan. Pojedina izdanja tvrde da je on "idealan kandidat" za tu dužnost.

Prvak UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov tijekom susreta s predsjednikom RF Vladimirom Putinom na aerodromu Mahačkale, 12. rujna 2019.

Nurmagomedov je na pitanje o političkim ambicijama odgovorio da "svatko treba raditi svoj posao".

"Ja još nisam završio kao sportaš. Hoću dovesti svoj posao do logičnog završetka. Sva moja snaga i energija troši se na sport", rekao je Habib.

Po njegovim riječima, on ne mora biti na visokoj funkciji da bi pomogao ljudima oko sebe.

"Društvene aktivnosti su također dio mog života. Ja sam se time počeo baviti još kada sam imao 23-24 godine. Vjerujte, kada imate bar dva rublja, već možete pomoći drugome ako mu date jednu", dodao je Habib.

On je objasnio da sada nema iskustvo upravljanja koje je neophodno kandidatu za rukovoditelja republike te da su za tako nešto potrebni ljudi s profesionalnom stručnom spremom.

"Ako govorimo o glavnom problemu moje regije, onda je to nezaposlenost. Taj problem bih ja ispravio prije svega ostalog [kada bih rukovodio republikom]", zaključio je Habib.

Kopirati
Drag cursor here to close