Doha

Fraser-Pryce: Sin i suprug su moja najveća snaga

Novo četvrto zlato je osigurala u Dohi s vremenom 10.71 pobijedivši Britanku Diniu Asher-Smith (10-81), dok je broncu osvojila Marie-Josee Ta Lou (10.91) iz Obale Bjelokosti.
Sport / Ostali sportovi | 30. 09. 2019. u 11:25 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce je definitivno kraljica sprinta posljednje desetljeće. Jamajčanka je zlata na Svjetskim prvenstvima osvajala 2009., 2013. i 2015. godine, a 2017. godine je pauzirala zbog rođenja sina.

Novo četvrto je osigurala u Dohi s vremenom 10.71 pobijedivši Britanku Diniu Asher-Smith (10-81), dok je broncu osvojila Marie-Josee Ta Lou (10.91) iz Obale Bjelokosti. Upravo je novi naslov svjetske prvakinje proslavila sa svojim sinom Zyonom.

"Stojim ovdje u 32. godini, držim svog dječaka u rukama i proslavljam titulu svjetske prvakinje. Ovo je ostvarenje mojih snova. Tri godine me nije bilo, posljednji put sam osvojila medalju u Riju. Večer prije nastupa nisam mogla spavati, bila sam nervozna, ali sam na kraju bila dovoljno čvrsta. Kada imate mentalnu snagu onda možete napraviti što želite. Još uvijek ne vjerujem, strašno sam puno radili da bi se vratila ovdje. Moja najveća snagu su uvijek bili Zyon i moj suprug. Kada su svi sumnjali u moj povratak, oni nisu", oduševljeno je pričala atletičarka koja je u Dohi stigla do svoje 14 zlatne medalje u karijeri.

Kada je došao do zida, nakon dva neispravna skoka, Amerikanac Christian Taylor je u trećoj seriji skočio 17.42 metra, a onda je iz serije u seriju sve bio bolji, pa je u petoj s 17.92 osigurao treće uzastopno zlato u troskoku, a četvrto ukupno na svjetskim prvenstvima.

Kao i prije dvije godine u Londonu, srebrno odličje osvojio je Taylorov sunarodnjak Will Claye (17.74 m), dok je Hugues Fabricio Zango iz Burkine Faso došao do brončanog odličja s novim afričkim rekordom (17,66 m) ostvarenim u posljednjoj seriji.

Dosta uzbuđenja je ponudilo finale skoka s motkom kod atletičarki. Poprilično je potrajalo a na kraju je zlato uzela s novim osobnim rekordom i najboljim rezultatom u ovoj sezoni (4.95 m) 28-godišnja Ruskinja Anzhelika Sidorova. Skok za zlato izvela je u trećem pokušaju na 4,95 m, nakon što je Amerikanka Sandi Morris (4.90 m) triput rušila letvicu. Zlatna iz Londona Grkinja Katerina Stefanidi je na kraju bila treća s preskočenih 4.85 iz drugog pokušaja.

Američka mješovita štafeta na 4 x 400 metara osvojila je prvo svjetsko zlato u novoj disciplini na svjetskim prvenstvima, a ekipa koju su činili Allyson Felix, Courtney Okolo, Wilbert London i Michael Cherry postavila je novi svjetski rekord (3:09.34). Srebro je osvojila štafeta Jamajke (3:11.78), a broncu štafeta Bahreina (3:11.82).

Poljska je bila jedina štafeta koja se odlučila u prve dvije izmjene uvrstiti atletičare, što joj je donijelo uvjerljivo vodstvo nakon tri izmjene, ali je Justyna Swiety-Ersetic dostignuta već na polovici posljednjeg kruga i na cilj stigla kao peta.

Kopirati
Drag cursor here to close