Australian Open

Federer: Nemam neka velika očekivanja

Posljednji trofej, Švicarac je podigao prije dvije godine kada je u pet setova slomio otpor Marina Čilića. To je bila posljednja Grand Slam titula za Švicarca uopće.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2020. u 22:05 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer je šest puta u svojoj karijeri osvojio Australian Open. Prvi put još tamo 2004. godine, kada je u tri seta nadigrao Marata Safina.

Posljednji trofej, Švicarac je podigao prije dvije godine kada je u pet setova slomio otpor Marina Čilića. To je bila posljednja Grand Slam titula za Švicarca uopće. Prvi protivnik na ovogodišnjem Australian Openu je Amerikanac Steve Johnson

"Pošto nisam odigrao nijedan zvanični meč ove sezone, moram biti na visokom nivou od prvog poena. Sigurno će meč protiv tenisača kakav je Johnson biti za mene najbolja moguća provjera. U ovom trenutku, iskreno moja očekivanja nisu velika. Na svakom Grand Slam turniru, put do pehara je izuzetno težak, dug. Zato idemo postepeno, iz meča u meč, rekao je Federer koji se također dotakao problema koji muči tenisače, organizatore turnira, a to su problemi sa zagađenim zrakom. Tijekom kvalifikacija pojedini tenisači i tenisačice su imali zdravstvenih problema, mečevi su prekidani.

"Ne znam što bih rekao o ovoj situaciji. Mi tenisači, možemo malo toga promijeniti, ne vidim načina. Razgovarali smo, održan je sastanak Vijeća igrača i organizatora koji su nam objasnili kako ne treba  da brinemo, kako će sve biti u redu", dodao je Roger.

Kopirati
Drag cursor here to close