Šest medalja

Dopunjena Veležova kolekcija medalja

U veoma teškoj konkurenciji osvojeno je šest medalja, od kojih je jedna srebrena i pet je brončanih.
Sport / Ostali sportovi | 10. 12. 2019. u 06:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekle subote održan je X Međunarodni plivački miting Kup 'Novi Grad' koji je privukao veliku pažnju. U konkurenciji 29 klubova nastupilo je preko 460 plivača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub 'Velež' je bio predstavljen sa 14 plivača. Ekipu su činili Haris Nuspahić, Tarik Kreso, Benjamin Muratović, Vedran Kisić, Mia Ćorić, Ali Repeša, Adel Grebović, Amar Bešo, Lana Janković, Adnan Žmiro, Nedim Žujo, Danis Alikalfić, Omar Dušić i Timam Ramić. Svi plivači su ispoštovali dogovore pred odlazak na miting i postigli postavljene ciljeve.

U veoma teškoj konkurenciji osvojeno je šest medalja, od kojih je jedna srebrena i pet je brončanih. Mia Ćorić (2004.) je imala odličan nastup i u disciplini 100 metara leđno osvojila srebrenu medalju.

Po dvije brončane medalje osvojili su Adel Grebović (2005.) i Danis Alikalfić (2006.). Adel je bio treći na 50 i 100 metara leđno, a Danis na 50 i 100 metara prsno. Adnan Žmiro (2006.) je osvojio brončanu medalju u disciplini 50 metara delfin.

Kopirati
Drag cursor here to close