Mostar Half marathon

Donosimo putanju Humanitarne utrke i epidemiološke mjere

Sport / Ostali sportovi | 16. 03. 2021. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed nepovoljnih epidemioloških uvjeta koji trenutno vladaju u našoj zemlji, posebnu pažnju 5. izdanja Mostar Run Weekend stavljamo na sigurnost i zdravlje trkača kao i cijele organizacije.

Kako bismo organizirali manifestaciju na siguran način, kako za sudionike tako i za organizatore, te ispoštovali propisane higijensko-epidemiološke mjere donesene od strane nadležnih institucija, molimo sudionike da se pridržavaju navedenih protokola.

Foto: PR / Donosimo putanju Humanitarne utrke i epidemiološke mjere

1. Organizacijski odbor manifestacije uložio je dodatan napor da svim trkačima omogući sigurno preuzimanje startnih paketa.

Paketi se mogu preuzeti na sjedeće načine:

- Preuzimanje osobno od utorka do četvrtka od 17 do 20 sati na adresi Blajburških žrtava 21, firma Genel (mob. 063299948 - Sanja).

- Preuzimanje osobno u petak 19.3. na šestom katu TC Mepas Mall od 10 do 22 sata.

Protokol preuzimanja startnog paketa:

- Obavezno je nositi zaštitnu masku.

- Nije dopušteno grupiranje i dulje zadržavanje osoba tijekom preuzimanja startnih paketa.

Na dan utrke neće biti moguće preuzeti startni paket!

2. Start utrke

- Start utrke bit će 20.3., na platou Mepas Malla, u razdoblju od 8 do 8.30.

- Da bi se izbjeglo grupiranje ljudi, karakteristično za start utrka, vrijeme će se mjeriti elektronskim putem.

- Svaki sudionik, u sklopu startnog paketa, dobiti će startni broj na čijoj se poleđini nalazi čip. Zamolili bismo vas da budete pažljivi sa čipom/startnim brojem i ne zaboravite ga ponijeti na utrku/šetnju.

- Start neće biti zajednički! Početak utrke/šetnje moguć je u razdoblju od 8 do 8.30 sata. Sudionici prelaskom startne linije započinju utrku/šetnju.

- Prije početka utrke, svi natjecatelji će proći trijažni proces koji se sastoji od dezinfekcije ruku i mjerenja temperature. Trijažu će voditi volonteri Crvenog križa.

- Prostor na platou Mepas Mall-a površinski je dovoljno velik, a vrijeme predviđeno za start utrke dosta duga kako bi se započela utrka bez grupiranja.

- Zamolili bismo da pazite na sebe i druge te se pridržavate udaljenosti od 2m.

- Nakon što svi sudionici završe utrku, pobjednik će biti proglašen na osnovu elektronskog mjerenja vremena, a ne na osnovu prolaska kroz cilj.

- Zamolili bismo sudionike da se ne grupiraju tijekom utrke/šetnje.

- Limit utrke/šetnje je 60 minuta .

3. Po ulasku u cilj natjecatelji su dužni nastaviti protokol koji ih vodi do izlaska iz Ciljne zone.

- Nje dozvoljeno zadržavanje i okupljanje sudionika u ciljnom prostoru!

- Sudionici su dužni ponijeti vlastite zaštitne maske koje će biti obavezne na prostoru platoa, tijekom starta utrke, te prvih 200 metara.

- Zamolili bismo navijače da se smjeste duž rute utrke/šetnje, jer u cilju neće biti dozvoljeno grupiranje ljudi!

"COVID19 je bolest s kojom se moramo naučiti živjeti, a jedini način je prilagoditi se. Smatramo kako je u ovom trenutku posebno potreban pozitivan primjer koji će pokazati kako prilagodbom navika kako nas kao organizatora, tako i samih trkača možemo imati što normalniji život u ovim uvjetima. Molimo vas budite odgovorni i poštujte sve donesene smjernice", kazali su iz Organizacijskog odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close