Veliki trud

Borsa Open spremno dočekuje više od 1200 natjecatelja

'Borsa Open' je jedan od najmasovnijih sportskih događaja BiH, te uz to i jedan od najvećih turističkih potencijala Hercegovine.
Sport / Ostali sportovi | 06. 10. 2017. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska manifestacija 'Borsa Open', koja će se održati 7. listopada, okupiti će judaše iz 32 zemlje, što je rekordan broj za Mostar kada su u pitanju manifestacije bilo kakve vrste. Tim povodom u hotelu 'Mepas' organizirana je konferencija za medije.

Na konferenciji su predstavljene brojke za ovogodišnji turnir. Na turnir dolazi oko 1200 natjecatelja iz 32 zemlje svijeta, s tim da članovi iz čak 39 klubova na ovom turniru će nastupiti po prvi put. Istaknuto je također da je dupliciran broj zemalja iz kojih dolaze klubovi u odnosu na prošlu godinu. "Tako je 2016. godine na natjecanju u Mostaru sudjelovalo 16 zemalja, a ove godine broj je udvostručen što dovoljno govori o prepoznavanju ovog natjecanja kojemu je domaćin 'Borsa'", naveo je između ostaloga Franjo Zadro.

Turnir u organizaciji Judo kluba 'Borsa' iz Mostara iz godine u godinu postaje sve masovniji, a najnovije brojke govore da će na ovogodišnjem izdanju tradicionalnog turnira sudjelovati više od 1700 osoba, među kojima su natjecatelji, treneri, delegacije klubova i ostala pratnja, najavili su organizatori.

'Borsa Open' je jedan od najmasovnijih sportskih događaja BiH, te uz to i jedan od najvećih turističkih potencijala Hercegovine.

Najbrojniji klub koji će doputovati na 'Borsa Open' je Judo klub Edirne iz Turske, a predstavit će se sa 47 natjecatelja. Najudaljenija zemlja sudionica je Indija.

Na današnjoj konferenciji istaknuta je značajna pomoć Grada Mostara i vlade Hercegovačko - neretvanske županije, te drugih institucija. "Uvjeti u školskoj dvorani na Bijelom brijegu nisu adekvatni, ali smo uspjeli koliko - toliko u tome da ispunimo minimalne uvjete za održavanje jednog ovakvog natjecanja. Organizacija turnira ovog obima je veoma zahtjevna jer traži uvezivanje mnogih organizacija i institucija, organizacija smještaja, ishrane, uvjeta u dvorani, prijevoza iz zračnih luka poput Zadra, Dubrovnika, Sarajeva, Splita do Mostara i niz drugih stvari. Ovo je još jedan od pokazatelja koliko nam treba razvijanje mostarskog aerodroma, te koliko je Mostaru potrebna dvorana, ne samo za nas, nego i za ostale sportske kolektive", istaknuli su predstavnici 'Borse'.

Predstojnik ureda vlade HNŽ Veselko Čerkez rekao je kako se nada da će u skoroj budućnosti Mostar dobiti dvoranu, te da u prilog tomu idu i neki potezi koje je vlada povukla. Čestitao je organizatorima na veoma značajnom događaju koji promovira ne samo Mostar, nego i cijelu županiju, pa i državu na dostojan način kroz veoma jak turnir.

Međunarodna sportska manifestacija 'Borsa Open' od ove godine moći će se pratiti uživo preko službene web stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close