Peti po redu

Blidinje Bike Festival vas poziva na nezaboravno iskustvo

Prošle godine ovaj događaj je okupio preko 300 sudionika iz više zemalja Europe koji su sa sobom ponijeli pozitivne utiske iz BiH, te promovirali BiH na društvenim mrežama u najboljem svjetlu.
Sport / Ostali sportovi | 18. 06. 2020. u 22:55 Bljesak.info
XCM Herzegovina 2019 (BLIDINJE MTB)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna sportska manifestacija "Blidinje Bike Festival" koja okuplja jako velik broj posjetitelja i zaljubljenika u outdoor sportove, i ove godine održat će se od 24. do 26. srpnja/jula 2020 godine u Parku prirode Blidinje.

Jedinstvenu trodnevnu sportsku manifestaciju organizira Biciklistički klub Mostar, zajedno sa udrugama "Hercegovina Bicikl", "Hercegovina Outdoor", te Biciklističkim Savezom BiH, događaj je međunarodnog karaktera koji u Park prirode Blidinje privlači goste iz cijele Europe.

Organizatori već petu godinu zaredom rade na ovom sportskom događaju koji je jako bitan za promicanje sporta i turizma u zemlji, te ističu kako i ove godine kriju brojna iznenađenja svim sudionicima.

"Prošle godine smo visoko postavili ljestvicu u organizaciji događaja, koji je svoje mjesto dobio u Parku prirode Blidinje, postao je događaj trodnevnog tipa i što je jako važno postao je događaj Svjetskog ranga budući ja se našao u kalendaru UCI - Međunarodne biciklističke federacije", kazao je Toni Zorić.

Dodao je kako su otkazani brojni sportski događaji zbog pandemije koronavirusa, ali uz podršku čelnih institucija, sponzora i prijatelja koji cijene jedan ovakav događaj, "Blidinje Bike Festival" će se održati.

"U 2020 godini smo pogođeni pandemijom koronavirusa i svjedoci smo otkazivanja brojnih događaja, zbog čega trpe brojni sportaši, kao i mnoge institucije i zemlje, jer ovo je pogodilo i utjecalo na sve aspekte života. U kontaktu smo sa Biciklistički Savezom BiH, kao i sa UCI-em gdje svim imamo želju i interes da se događaj održi i da upravo Hercegovina i događaj "Blidinje BIKE Festival" budu vjesnici dolaska boljih vremena. Događaj "XCM Herzegovina" je utrka koja se prošle godine održavala pod UCI C3 rangom, ove godine planovi su isti, no u slučaju nepovoljne financijerske situacije dogovor sa čelnim institucijama jeste da "XCM Herzegovina" bude utrka Državnog prvenstva, a UCI kategoriju prolongiramo za 2021 godinu i neka bolja vremena. Korona je utjecala i na nas, no mi idemo dalje s organizacijom i ulažemo nade u neku od najboljih organizacija do sada", kazao je Zorić.

Bitno je spomenuti da se sklopu festivala održava biciklijada „Stazom Ajduka", biciklistička utrka za djecu, testiranje električnih bicikala i glavni događaj brdsko biciklistička utrka, maraton "XCM Herzegovina 2020" koji će okupiti najbolje brdske bicikliste iz Bosne i Hercegovine, ali i cijele regije. No, ove godine organizatori najavljuju i novi sadržaj.

PETAK, 24. SRPNJA/JULA planiran je rad sa najmlađim skupinama i edukacija djece, te prezentacija događaja pokroviteljima, sponzorima i prijateljima događaja u restoranu "Hajdučke Vrleti".

SUBOTA, 25. SRPNJA/JULA je u znaku rekreativaca i obitelji koji će uživati u biciklijadi "Stazom 'Ajduka", vožnji liftom na SKI stazi, jahanju konja, a za vešernje sate organizatori najavljuju posebno iznenađenje za koje vjeruju da će obradovati sve prisutne, te kažu kako će se zasigurno tražiti mjesto više na Blidinju.

NEDELJA, 26. SRPNJA/JULA rezervirana je za profesionalce, odnosno sportaše koji će odmjeriti snage u MTB maratonu "XCM Herzegovina" te ponijeti naslov Državnog prvaka ili pak skupiti vrijedne UCI bodove za nadolazeće Olimpijske igre.

Napomenimo, maraton je utrka koja podrazumijeva kondicijsko zahtjevnu vožnju, te kako će svi sportaši imati na raspolaganju dvije kružne staze u dužinama od 85km za Veliki maraton i 55km za Mali maraton. Također, ističu kako će staze ove godine doživjeti blage promjene u cilju poboljšanja voznog iskustva u Parku prirode Blidinje.

"Start XCM Herzegovina utrke planiran je za 10 sati. Natjecanje ne bi trebalo trajati duže od 5 sati, ovisno o kategoriji, a nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika i druženje. Na utrci će moći sudjelovati sve dobne kategorije, bez obzira na spol i vrstu kondicijske spreme" kazali su organizatori događaja.

Prošle godine ovaj događaj je okupio preko 300 sudionika iz više zemalja Europe koji su sa sobom ponijeli pozitivne utiske iz BiH, te promovirali BiH na društvenim mrežama u najboljem svjetlu.

Organizatori pozivaju sve koji su zainteresirani da rezerviraju svoje mjesto na spomenutom događaju, prijave na „Blidinje BIKE Festival“ možete podnijeti na službenoj stranici, te kako broj sudionika nije ograničen.

Link za prijave OVDJE.

Inače, događaj je to iza kojeg stoje i brojne institucije poput Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo Turizma, Vlada ZHŽ, Sportski Savez Grada Mostara, Turistička Zajednica HNŽ, HT ERONET, te brojni drugi sponzori i pokrovitelji koji potpomažu ovaj događaj koji služi u svrsi turističke promocije Bosne i Hercegovine, kao i promocije sporta budući da na događaju sudjeluju sportaši iz više zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close