Nedostaje para

30.000KM moglo bi zaustaviti bh. karataše u borbi za svjetske medalje

Upitan nastup bh. karataša u Madridu, odlazak na SP ovisi od 30.000 KM
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2018. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlazak karate reprezentacija BiH na Svjetsko prvenstvo, koje idući tjedan počinje u Madridu, doveden je pod znak pitanja i to zbog nedostatka 30.000 KM.

U Karate savezu BiH su za Nezavisne potvrdili da još uvijek nisu zatvorili financijsku konstrukciju za odlazak na ovo veliko natjecanje gdje bh. karataši imaju velike ambicije.

"Mogu slobodno reći da je upitan odlazak u Španjolsku i da nikad nismo bili u ovakvoj situaciji. Mi smo izvršili rezervacije i uplatili dio uplate za avionske karte i smještaj, ali zbog nedostatka novca trenutno je pod upitnikom ishrana natjecatelja, te kotizacija Svjetskoj karate federaciji, kao i ostatak novca za avio-karte i smještaj", rekao je Ramiz Potur, izvršni tajnik Karate saveza BiH.

Dodao da u narednih nekoliko dana očekuje pomoć od nadležnih institucija da uplate dio sredstava i da se ne dogodi neželjeni scenarij da bh. karataši propuste SP na kojem bi BiH trebala imati  jedan od najjačih sastava u posljednjih nekoliko godina.

"U pitanju je nekih 30.000 KM. Nadam se da ćemo dobiti pozitivan odgovor od nekoga iz institucija i da ćemo nastaviti tradiciju sudjelovanja na velikim natjecanjima", istaknuo je Potur, koji je dodao da zbog nedostatka novca bh. reprezentativci nemaju ni odgovarajuću opremu za nastupe na natjecanjima.

Inače, bh. delegacija bi trebala brojati 28 ljudi, od kojih će biti 19 natjecatelja koji će se boriti za odličja.

Planirani put zakazan je za utorak iz Sarajeva, a do odredišta bi trebali stići preko Beča. U KS BiH najveće nade polažu u nekoliko natjecatelja. Prije svega radi se o stipendistima Olimpijskog odbora BiH koji su već vlasnici medalja s velikih takmičenja, a to su Ivan Klepić, Meris Muhović, Ivona Ćavar i Mirnesa Bektaš.

Svjetsko prvenstvo u Madridu održat će se od 6. do 11. studenog,

Kopirati
Drag cursor here to close