Christian sam na svijetu

Eriksen bez 'krova nad glavom': Zavšio u klupskom trening centru s kuharom

''Razmišljao sam o tome da pitam Romelua Lukakua ili Ashleya Younga za privremeni smještaj, ali oni imaju obitelji, a 14 dana bi bilo previše za spavati na nečijem kauču“, otkrio je Christian Eriksen.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2020. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sempreinter / Christian Eriksen (Inter)

Poprilično bizarna sitaucija prati zimsko pojačanje milanskog Intera. Krajem siječnja klub s Giuseppe Meazze platio je 20 milijuna eura za Danca Christiana Eriksena koji je trebao biti veliko pojačanje za pohod prema naslovu prvaka u Serie A.

No, kasniji scenarij svima je poznat – iako je sjajni veznjak pokazao da se može višestruko isplatiti talijanskom velikanu, pandemija koronavirusa zaustavila je sezonu i prisilila praktično cijelu Italiju na zatvaranje u karantenu.

To je najteže palo upravo 28-godišnjem veznjaku koji u vrijeme izbijanja pandemije još nije stigao pronaći smještaj. Talijani su doživjeli velike udarce od koronavirusa, jer je do sada potvrđeno više od 200 tisuća slučajeva zaraze i 30 tisuća mrtvih, a početkom pandemije zatvoreni su svi hoteli i slični turistički objekti u državi što je u probleme – između ostalih – dovelo i Eriksena.

Hotel u kojemu je do tad boravio prisilno je morao zatvoriti te je Eriksen 'ostao na ulici'.

Naravno, nogometaš nije završio bez krova nad glavom, ali zbog potpunog zatvaranja svih hotela, hostela, motela i sličnih objekata za iznajmljivanja smještaja, bivši igrač Tottenhama bio je primoran otići živjeti u prostorije klupskog trening centra.

Otkrio je kako je mislio pitati dvojicu suigrača za smještaj, ali se predomislio.

''Razmišljao sam o tome da pitam Romelua Lukakua ili Ashleya Younga za privremeni smještaj, ali oni imaju obitelji, a 14 dana bi bilo previše za spavati na nečijem kauču“, otkrio je Eriksen za The Sun.

„Umjesto toga, završio sam u klupskom trening centru sa kuharom i još pet članova stručnog stožera koji su se samoizolirali kako bi zaštitili svoje obitelji'', dosao je.

Priznao je da ga je i milanska policija jednom zaustavila te je dobio upozorenje od njih jer je išao do dućana u vrijeme propisanih ograničenja vezanog uz svakodnevno kretanje.

''Policija me zaustavila pa sam morao na svom jako lošem talijanskom jeziku objašnjavati što radim tu, gdje idem i zašto sam bio izvan doma“, rekao je danski reprezentativac potom dodavši da nije dodirnuo loptu gotovo dva mjeseca, ali i da se pridržava svih uputa postavljenih od strane kluba.

"Pratimo planove treninga kako nam je klub naredio, kao i režim prehrane. Trčim oko parkirališta gdje sam izračunao da mogu istrčati 35 metara u jednom smjeru. Nisam dodirnuo loptu već sedam tjedana. To je najduži period u mom životu bez nogometa i sadami doista nedostaje'', izjavio je.

Iako je onima ekonomski ugroženima nemjerljivo lošije i teže podnositi ovu cijelu situaciju, pandemija koronavirusa je pokazala kako može poprilično namučiti i one bogatije.

Kopirati
Drag cursor here to close