Start za zatvor

'Zvezdaš' slomio nogu Latvijcu

S obzirom na to da su Slavickasu 33 godine, pitanje je može li se nakon ovakvog loma noge uopće više vratiti nogometu.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2019. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Gobeljić, desni bek Crvene zvezde, na uzvratnoj je utakmici prvog pretkola Lige prvaka, u kojoj je Zvezda na domaćem terenu pobijedila litavsku Suduvu 2:1 i tim rezultatom prošla dalje, rijetko brutalnim startom na Vaidasa Slavickasa suparniku slomio potkoljenicu.

Mađarski sudac Adam Farkas je nakon Gobeljićevog starta s obje noge, kojim je u 60. minuti pored aut-crte sasjekao Slavickasa u prodoru s loptom, prvo dosudio samo prekršaj. Ali zatim se prema njemu zaletjelo nekoliko igrača Suduve pokazujući mu njhovog teško ranjenog suigrača i ultimativno zahtjevajući isključenje za Gobeljića.

Sudac je samo kratko pogledao Slavickasa kako se u šoku i agoniji previja po travi slomljene noge i odmah zatim Zvezdinom 'mesaru' pokazao izravni crveni karton.

Vozilo hitne pomoći odmah je dojurilo atletskom stazom Marakane do mjesta ozljede. Dok su nesretnika pripremali za transport u bolnicu, plakao je i jecao u bolovima.

S obzirom na to da su Slavickasu 33 godine, pitanje je može li se nakon ovakvog loma noge uopće više vratiti nogometu.

Suduvin trener Vladimir Čeburin nakon utakmice je izjavio:

"Jako je tužno to što se dogodilo. Nadam se da će igrač koji je napravio ovako nešto dobiti veliku, što dužu kaznu jer takav start jednostavno nije dozvoljen ni normalan. Ne mogu vam uopće opisati koliko sam ljut jer Slavickas nakon takve ozljede neće moći igrati godinu ili dvije, a možda i neće moći nastaviti profesionalnu karijeru."

Kopirati
Drag cursor here to close