Presudio Bilbija

Zrinjski Željezničaru nanio treći vezani poraz

Sport / Nogomet | 20. 08. 2016. u 20:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski se pobjedom na Grbavici na vrhu tabele Premijer lige BiH ponovno izjednačio sa Slobodom, koja je zbog uvjerljivije gol razlike zadržala lidersku poziciju.

Jedini pogodak na susretu viđen je u 55. minuti, kada je Nemanja Bilbija iskoristio nesmotrenost domaćeg vratara Vedrana Kjosevskog.

Bio je to treći vezani poraz Željezničara, kojeg su u dva prethodna kola srušili Sloboda na Tušnju i Vitez na Grbavici.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćima. U 10. minuti opasnim je udarcem zaprijetio Pozder, a do sljedeće prilike čekalo se devet minuta kada je na drugoj strani iz daljine šutirao Peko, no Kjosevski je na mjestu.

U 27. minuti Peko se ozlijedio pa ga je zamijenio Žeravica, a taj se detalj poprilično odrazio na igru Mostaraca.

Domaći su nakon toga do kraja prvog dijela stvorili pritisak iz kojeg se u 37. minuti rodila najbolja prilika do tada – ubačaj Stevanovića s desne strane Lendrić iz velike blizine nije uspio progurati pored Kozića.

U 44. minuti Radinović je pokušao nakon kornera, ali njegov je udarac otišao iznad gola.

0:1 - Bilbija (55.)

Nastavak je otvorila nova prilika domaćih kada je u 53. minuti gostima zaprijetio agilni, ali neprecizni Lendrić, a onda šok za Plave – Stojkićev ubačaj s lijeve strane Kjosevski je odbio, ali samo do natrčalog Bilbije koji je loptu skrenuo u mrežu.


Zeljeznicar-Zrinjski 0:1 by goloviliga

U 57. minuti domaći su tražili najstrožu kaznu nakon što je Bekrić pao u kaznenom prostoru Mostaraca, no sudac Elvis Mujić nije se oglasio.

U 65. minuti Mostarci su ostali i bez Jasmina Mešanovića koji se netom prije izmjene žalio na ozljedu – trener prvaka Vinko Marinović naprijed je ostavio isturenog Bilbiju, a umjesto Mešanovića u vatru je gurnuo Matu Pehara.

Mogao je Zrinjski u 69. minuti udvostručiti prednost da je Petrak bio precizniji glavom nakon kornera, a u 80. je Stojkić iz velike udaljnosti zatresao gredu.

Kjosevski je u prvoj minuti sudačke nadoknade Plave spasio težeg poraza nakon što je skinuo pokušaj Bilbije, no Mostarci teško da se mogu žaliti na izostanak realizacije - najvažnije im je bilo i ovaj derbi proći neokrznuti.

S druge strane, agonija domaćina je nastavljena pa su tribine očitale bukvicu igračima i uglas poslale poruku treneru: 'Kostiću odlazi!'

Željezničar – Zrinjski 0:1 (Bilbija, 55.)
ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, S. Stevanović (od 89. Beganović), Boccaccini, Kosorić, Bekrić, Šećerović, Lendrić, Radinović (od 84. Jahić), Pozder (od 72. Nikolić), Husić, M. Stevanović

ZRINJSKI: Kozić, Peko (od 27. Žeravica), Graovac, Tomić, Barić, Stojkić, Mešanović (od 65. Pehar), Sivrić (od 85. Stojanović), Petrak, Katanec, Bilbija

Rezultati 6. kola
Olimpic – Mladost 2:3
Sloboda – Čelik 2:0
Željezničar – Zrinjski 0:1

Nedjelja
Vitez – Radnik 17.00
(Admir Šehović, Sarajevo)
Široki Brijeg – Krupa 20.30
(Adis Mulahasanović, Sarajevo)
Ponedjeljak
Sarajevo – Metalleghe 17.30
(Ermin Sivac, Zenica)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close