neugodan gost

Zrinjski zadnji domaći poraz doživio - od Sarajeva

Sport / Nogomet | 25. 02. 2016. u 19:36 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 19. kola Premijer lige igrat će Zrinjski i Sarajevo. Bit će to njihov treći ogled ove sezone, budući da su već igrali u prvenstvu i na Koševu.

U okviru Premijer lige Zrinjski je slavio 1:0 golom Aleksandra Radulovića, a u šesnaestini finala kupa Sarajevo je pod Bijelim brijegom prošlo na jedanaesterce. U regularnom dijelu bilo je 1:1.

Ta utakmica nastavila je loš niz Plemića protiv Sarajeva na svom stadionu. Naime, Zrinjski već tri i pol godine nije pobijedio bordo momčad pod Bijelim brijegom.

Zadnja domaća pobjeda Zrinjskog zabilježena je u listopadu 2012. godine, kada su Plemići slavili s 3:1, no to je bio Kup.

Kada je u prvenstvo u pitanju suša traje još duže, točnije od ožujka 2011. godine. Domaćin je tada pobijedio Sarajevo s 4:2 uz dva gola današnjeg Željezničarovog napadača Ivana Lendrića.

Zadnja četiri prvenstva gostovanja Sarajeva pod Bijelim brijegom završila su neriješeno, a čak triput je bilo 1:1.

Dvije sezone ranije, kada je Zrinjski bio prvak države, ove dvije momčadi sastale su se u polufinalu Kupa. Nakon 0:0 u prvoj utakmici u uzvratu je bilo 3:1 za Sarajevo. Jedan od golova za Sarajevo postiglo je novo pojačanje Zrinjskog Nemanja Bilbija, a jedini pogodak za Mostarce dao je današnji igrač Sarajeva Amer Bekić.

Taj poraz Zrinjskog, utakmica se igrala 16. travnja 2014., i danas stoji kao zadnji domaći poraz mostarske ekipe u svim natjecanjima. Nakon toga Plemići su nanizali 35 službenih utakmica bez poraza na svom terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close