Plemići rutinski

Zrinjski razbio Posušje u prelijepom ambijentu u Čitluku

Zrinjski je 5:0 pobjedom nad Posušjem uvećao svoju prednost na ljestvici i sada ima devet bodova prednosti ispred Širokog Brijega.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2023. u 14:48 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski napravio je novi korak ka drugoj uzastopnoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine, osmoj ukupno. Zrinjski je razbio Posušje s 5:0 i sada ima ogromnih devet bodova na ljestvici, prije nego svoju utakmicu odigraju Široki i Sarajevo.

Iako će ovog proljeća svoje utakmice igrati u Čitluku, Plemićima nije smetalo. Naprotiv, momčad Krune Rendulića imala je ogromnu podršku navijača, a uzvratili su im sigurnom i uvjerljivom pobjedom.

Bljesak.info / Prelijep ambijent u Čitluku

Ključni trenutak dogodio se još u 36. minuti. Frane Maglica je zbog dva prekršaja na Nemanji Bilbiji zaradio dva žuta kartona i Posušje nije dugo izdržalo s 10 igrača.

Bilbija je za 1:0 zabio nakon ubacivanja Josipa Ćorluke, a Ćorluka je u drugom dijelu sam zabio za 2:0. Na 3:0 je povisio Mario Tičinović nakon prelijepe akcije, da bi Bilbija svojim drugim pogotkom postavio 4:0. 

Bljesak.info / Nemanja Bilbija

Pred kraj utakmice i Posušje je moglo do pogotka, ali udarac Dominika Begića zaustavila je vratnica. I onda u zadnjim sekundama Bilbija postiže hat-trick, a sva tri gola postigao je glavom.

Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda Rendulića otkako je zamijenio Sergeja Jakirovića, druga prvenstvena, kojom su Plemići na najbolji način najavili gradski derbi.

Zaostali derbi iz 17. kola igrat će se na Veležovom stadionu u srijedu u 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close