Danko Šulenta

Zrinjski traži pojačanja za Europu

Ni sarajevski klubovi, ni bilo koji drugi teško se mogu nositi s mostarskim klubom i činjenica da je Zrinjski postao sinonim za uspjeh čini ljude iz uprave ponosnim.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2018. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je Zrinjski dobio novu upravu prije nekoliko godina i kada su počele dolaziti četiri titule u Mostar, klub je promijenio dvojicu predsjednika, no jedan čovjek zapravo je najzaslužniji što je Mostar dobio bosanskohercegovačku sportsku dinastiju.

Danko Šulenta ima službenu funkciju izvršnog dopredsjednika i ta njegova titula neodoljivo podsjeća na onu funkciju koju je obnašao Zdravko Mamić.

I dominacija Zrinjskog podsjeća na dominaciju Dinama u hrvatskim okvirima, ali za razliku od Dinama koji je financijski najmoćniji klub u Hrvatskoj, Zrinjski je logistički ‘tu negdje’ sa sarajevskim klubovima.

No, opet ni sarajevski klubovi, ni bilo koji drugi teško se mogu nositi s mostarskim klubom i činjenica da je Zrinjski postao sinonim za uspjeh čini ljude iz uprave ponosnim.

Iako je rano govoriti o tome kako će Zrinjski izgledati u Ligi prvaka i sljedećoj sezoni, u kuloarima se spominju se tri imena - vratar Goran Karačić, mladi norveški reprezentativac Eman Marković, te Makedonac Tome Kitanovski.

"Sve nas ponosom još više ispunjava konstantnost Zrinjskog, odnosno činjenica da nam je ovo već treća titula u nizu i četvrta u pet godina. Ponosni smo što je Zrinjski prvi klub koji je uspio osvojiti tri naslova prvaka u nizu, a iako smo svjesni da ćemo i u sljedećoj sezoni imati ozbiljne konkurente, već sada možemo najaviti da se naše ambicije neće mijenjati te da ćemo opet pokušati obraniti naslov prvaka", jasan je Danko Šulenta u razgovoru za Sportske novosti.

Ipak, upravi kluba nije dovoljno samo to što je Zrinjski postao konstanta uspjeha u domaćim okvirima. Jednako važno je afirmirati i (kasnije) prodati igrače koje sam afirmira. Zrinjski je davno shvatio da se samo od prodaje igrača može dobro živjeti i potrudit će se da odlazak Marijana Ćavara u slavni Eintracht iz Frankfurta ne bude iznimka nego pravilo.

"Apsolutno, ali samo pod pretpostavkom ako u kadru imate kvalitetne mlade igrače koji zaslužuju afirmaciju. Marijan Ćavar nije dobio priliku zato što je mlad ili što smo ga na silu željeli afirmirati, nego isključivo iz razloga što je svojom kvalitetom zaslužio priliku, slično kao što je junior Nermin Hajdarević dobio priliku na Grbavici i odmah bio strijelac.

Naše ambicije su borba za naslov prvaka, a ako istovremeno u kadru imamo mlade igrače koji mogu odgovoriti tako visokim ambicijama, kao što je sada 17-godišnji Kristijan Stanić koji je prije nekoliko dana potpisao profesionalni ugovor, nitko sretniji od nas.

Drugi, možda i prvi, ovisno kako se gleda, izvor prihoda dolazi iz Uefinog honoriranja za nastup u Europi. Dosad se pokazalo da kvaliteta koju imaju u domaćim okvirima nije posve dovoljna za Europu, pa se svi pitaju može li Zrinjski dovesti igračka pojačanja koja imaju ‘težinu’ i europskim okvirima?

"U svakom slučaju cilj nam je dovesti provjerena igračka pojačanja s kojima bismo ostali u vrhu BiH nogometa, ali i koji bi nam donijeli dodatnu kvalitetu uoči europskih utakmica. Ipak, svjesni smo realnosti u kojoj djelujemo, jer situacija na tržištu danas nije ništa drugačija nego što je bila prethodnih godina", zaključio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close