Hercegovački derbi

I Široki nemoćan: Zrinjski novom pobjedom uvećao prednost na ljestvici

HŠK Zrinjski nastavio je stopostotan niz u 2023. godini. U hercegovačkom derbiju igranom u Čitluku Zrinjski je s 3:1 svladao Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 01. 04. 2023. u 15:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine slavio je i u osmom uzastopnom prvenstvenom duelu. Nakon pobjede 3:1 u hercegovačkom derbiju nad Širokim Brijegom prednost Plemića sada je 14 bodova razlike i teško da ih više išta može zaustaviti na putu ka tituli.
 
Bljesak.info / Hercegovački derbi donio dosta uzbuđenja
 
Zbog ozljeda u veznom redu u prvom sastavu Zrinjskog prvi put se ove sezone našao Kristijan Stanić koji je postigao i vodeći pogodak svoje momčadi. U sedmoj minuti s desne strane slobodan udarac izveo je Antonio Ivančić i loptu je ubacio pred vrata Širokog.
 
Vratar Renato Josipović loše je procijenio let lopte i ona se od Stanića odbila u mrežu. Usporena snimka pokazala je da je lopta možda od Stanićeve ruke odbila se u mrežu, no suci na terenu to nisu mogli vidjeti i Zrinjski je poveo 1:0.
 
Bljesak.info / Dobra posjeta u Čitluku
 
I nakon vodstva Zrinjski je bio bolja momčad, a u 20. minuti Josipović se iskupio obranivši dobar udarac Nemanje Bilbije. 
 
Tek u završnici poluvremena Široki je stvorio neku šansu, a udarac Kpana glavom otišao je pored vrata. 
 
Čim se krenulo u drugi dio Zrinjski je povisio rezultat. U 50. minuti Mario Ćuže pao je u kontaktu s Brunom Oliveirom, a Irfan Peljto pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Bilbija za 2:0.
 
Bljesak.info / Nemanja Bilbija opet strijelac
 
Ipak, sedam minuta kasnije Široki je "oživio". Bruno Oliveira ubacio je dugu loptu a Kpan je iz prve pogodio za 2:1. Nešto kasnije Ilan Pejić je mogao izjednačiti, ali propala je odlična prilika Širokog Brijega.
 
Ipak, u 82. minuti bilo je sve gotovo. Josip Ćorluka odlično je prošao po desnoj strani i pogodio Bilbiju koji glavom postiže svoj drugi pogodak za konačnih 3:1. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close