DEVETO KOLO PL

Zrinjski protiv 'plastike' i neporaženog domaćina

Sport / Nogomet | 17. 09. 2016. u 09:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na red je došlo 9. kolo Premijer lige koje će za prvaka Zrinjski donijeti povijesno prvo gostovanje u Krupi na Vrbasu.

Krupa na Vrbasu iz istomenog mjesta nedelako od Banjo Luke jedno je od ugodnijih iznenađenja sezone - nisu poraženi kod kuće, gdje su u svojoj posljednjoj utakmici razbili Slobodu 3:0. Elvir Koljić, najbolji strijelac lige, on je njihov, a donekle zabrinjavajući detalj za Mostarce je i umjetna trava na kojoj igraju. 

Plemići im dolaze bez Nemanje Bilbije i Matije Kataneca, ali s Jasminom Mešanovićem koji je odradio kartone i nadom da na četiri vezane pobjedu mogu nadoštiklati i petu.

Na jednako izazovnom, možda i izazovnijem gostovanju bit će Široki. Bez Plazonića i Pandže Branko Karačić morat će sigurno, vjerojatno neće moći računati ni na Crnova. A Radnik se diže..., nanizali su BIjeljinci šest susreta bez poraza.

Sloboda bez trenera i predsjednika, dogodi se, ide na noge Metallegheu. Nimalo ugodna situacija za viceprvaka, posebno sa stajališta da će Jajčani biti vrlo motivirani u nastojanju da se nakon poraza na Pecari vrate na pobjednički put. 

Sarajevo nakon traljavog starta lagano poprima obrise momčadi koja bi se mogla ozbiljnije shvaćati, a samopouzdanju tima Mehmeda Janjoša mogao bi doprinijeti i ogled protiv Olimpica kojeg nisu dobili samo Čelik i Metalleghe.

Mladost - Željezničar. Eto zanimljivog duela. Neporaženi tim iz Doboj Kaknja prava je senzacija, dok se Plavi s Grbavice nakon krize identiteta i rezultata, sa Slavkom Petrovićem počinju tražiti. Iz Doboj Kaknja shvatljivo borbene najave, s Grbavice nešto tiša najava duela u kojem prije svega ne žele izgubiti.

Vitez je svezao tri poraza, a sada ide Čeliku. Vitežanima nitko ne zavidi, a Čelik, koliko god bio nemoćan, ima svoju računicu. Za Zeničane je ovo idealna prilika za prvu pobjedu nakon 2. kola i slavlja u Bijeljini.

Parovi 9. kola
Mladost – Željezničar 15.30
(Vladimir Bjelica, I. Sarajevo)
Radnik - Široki Brijeg 16.00
(Admir Šehović, Sarajevo)
Krupa – Zrinjski 16.00
(Irfan Peljto, Sarajevo)
Čelik – Vitez 16.00
(Darko Obradović, Stolac)
Nedjelja
Metalleghe – Sloboda 16.00
(Antoni Bandić, Grude)
Sarajevo – Olimpic 17.00
(Adis Mulahasanović, Sarajevo)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close