Zaostala utakmica

Zrinjski protiv "najnepredvidljivije ekipe u ligi"

Nakon što Zrinjski i Tuzla City odigraju svoju utakmicu u srijedu sve ekipe će napokon imati isti broj odigranih utakmica.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2022. u 13:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je čak i s utakmicom manje došao do prvog mjesta na ljestvici, i ne samo da je preuzeo vrh, nego je nakon prošlog vikenda njegovo vodstvo sada tri boda. 

To su igrači Sergeja Jakirovića napravili zahvaljujući seriji od šest pobjeda iz sedam posljednjih utakmica. Možda su se u konkurenciji nadali da će ih sustići umor od takvog tempa i nakon što su još osam utakmica imali u Europi, ali to se zasad nije dogodilo.

"Nije bilo nimalo lagano, pogotovo jer sve te utakmice koje smo dogodiii navijači su već uračunali bodove, a najteže je dobivati već "dobivene" utakmice. Nije nam umor bio nikakav alibi, to nikad ni ne tražimo. Vjerovali smo da možemo jer smo znali koliko vrijedimo. Momci su pokazali da mogu dobivati u nizu i osim tog remija u Trebinju napravili smo lijep niz", kazao je trener Zrinjskog Jakirović.

Plemići mogu niz nastaviti u srijedu ako poraze Tuzla City, koji je u zadnjih šest kola samo jednom slavio. 

"Igramo protiv zahtjevnog protivnika. Radi se o ekipi koja je dobro ušla u sezonu, ali puno oscilira, od odličnog do ispodprosječnog. Razlog tome je dolazak velikog broja igrača i novog trenera, koji je ozbiljan i kod koga se vidi da zna što želi, ali naravno da treba vremena da to ekipa usvoji", rekao je Jakirović osvrnuvši se i na ekipu.

"Vrlo zanimljiva ekipa s puno zanimljivih igrača. Od Mišića je polazište svih akcija, Smajlagić je opasan, kao i Coulibaly iz kontranapada... Vrlo su nepredvidivi, mogu zabiti svakome pet komada, ali od svakoga i izgubiti". 

Što se njegove ekipe tiče, svi igrači konkuriraju, uključujući i Hrvoja Barišića koji je izašao u osmoj minuti protiv Sloge, ali koji je sada dobro. Nema jedino Ivana Jukića iz privatnih razloga.

"Stanje ekipe je jako dobro, odlično podnose visok ritam. Veći problem je teren koji je dosta mekan i na kojem je teško kreirati šanse. Imamo dosta rovitih, ali vidjet ćemo na popodnevnom treningu na koga možemo računati", zaključio je Sergej Jakirović. 

Utakmica između Zrinjskog i Tuzle igra se u srijedu u 17 sati, a prijenos je na Arena Sport.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close