Zbog stadiona ispod standarda UEFA-e

Zrinjski protiv Ludogoretsa na Pecari

Svejedno ostaje gorak okus da još jednom glavni grad Hercegovine, stolni grad, kako ga neki vole nazivati, ima stadion koji je bliži standardima prve polovice prošlog stoljeća, nego 2018. godini.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2018. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski možda jest trostruki uzastopni prvak BiH, ali njegov stadion pod Bijelim Brijegom u Mostaru jedva je uvjetan i za prva pretkola UEFA-inih natjecanja. Srećom, Široki Brijeg i stadion 'Pecara' su blizu…

''HŠK Zrinjski još nije uputio službeni zahtjev vezano za igranje na stadionu 'Pecara'. Kada pošalju zahtjev, mi ćemo napraviti ugovor i dogovoriti detalje'', izjavio je u petak za Bljesak.info Zoran Bubalo, direktor Nogometnog kluba Široki Brijeg.

HŠK Zrinjski jedini je preostali predstavnik bosanskohercegovačkog nogometa u Europi, ali stadion pod Bijelim Brijegom više neće sudjelovati u natjecanju. Izbačen je kao opcija za treće pretkolo kao zastario i krajnje neadekvatan!

Godinama se već na stadionu i oko stadiona nije uradilo ništa što bi zadovoljilo aktualne UEFA standarde natjecanja, pa će mostarski klub i trostruki uzastopni prvak Premijer lige BiH u uzvratu 3. kola kvalifikacija za Europsku ligu bugarskog prvaka Ludogoretsa ugostiti 16. kolovoza na širokobriješkoj Pecari!

Foto: Bljesak.info / Stadion Pecara u Širokom Brijegu

Naravno, Pecara je blizu, dvadesetak minuta umjerene vožnje od Mostara, vjerujemo da će Širokobriježani, makar u domaćoj ligi ljuti rivali sa Zrinjskim sada biti ne samo dobri domaćini, nego da će zajedno sa simpatizerima i navijačima Zrinskog pomoći s tribina, ali…

Svejedno ostaje gorak okus da još jednom glavni grad Hercegovine, stolni grad, kako ga neki vole nazivati, ima stadion koji je bliži standardima prve polovice prošlog stoljeća, nego 2018. godini. Uz sva nikad ispunjena obećanja i stalna blamiranja oko nove dvorane, svake godine se u Mostaru pojavljuje problem zaostalosti stadiona pod Bijelim Brijegom u odnosu na i one najniže standarde europskih nogometnih natjecanja. I nikom ništa.

Kratkotrajno retuširanje loža i novinarskih kabina prije nekoliko godina, te izgradnja krova za odabrane, tek je mali, skoro pa nevažan korak u rekonstrukciji objekta, nakon čega se apsolutno ništa više nije učinilo da se barem nekako Bijeli Brijeg približi standardima modernih nogometnih zdanja.

A tako lijepih stadiona za nevelik novac vidjeli smo i ove godine u Europi. Onaj u Trnavi, na primjer. No, mi Mostarci, očito, osuđeni smo samo sanjati. Jer zbilja nam govori da smo svi skupa zapeli negdje u 1972.

Kopirati
Drag cursor here to close