derbi na koševu

Zrinjski pred najvećim izazovom: Todorović: Rasterećeni smo, idemo se nadigravati

Sport / Nogomet | 13. 08. 2015. u 12:34 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Relativno povoljniji raspored na početku sezone u Premijer ligi mostarski Zrinjski maksimalno je iskoristio. Plemići su na otvaranju pobijedili Olimpic, Drinu i Travnik, bez da su primili pogodak.

Ipak, pravi testovi za nogometaše Vinka Marinovića tek dolaze. Zrinjski će prvo u petak gostovati na Koševu kod aktualnog prvaka Sarajeva, a onda će devet dana kasnije, u nedjelju 23. kolovoza, dočekati Široki Brijeg u novom hercegovačkom derbiju.

'Slijede nam dvije jako teške utakmice, ali možemo ih odigrati rasterećeno, jer ostvarili smo što smo htjeli u prva tri kola. U petak nas čeka Sarajevo, aktualni prvak, jedna od najboljih ekipa u BiH i to kao domaćin. Odlazimo s namjerom da se nadigravamo s njima, pa što bude', kaže nam krilni igrač Zrinjskog Ognjen Todorović.

26-godišnji Todorović došao je u Zrinjski u prosincu 2014. godine upravo iz Sarajeva. Todorović je u Mostar došao kao slobodan igrač. U Zrinjskom su objeručke prihvatili “poklon” Sarajeva, jer teško je povjerovati da je klub s Koševa tek tako pustio sjajnog igrača koji se u posljednjih osam mjeseci nametnuo kao jedan od najboljih nogometaša Zrinjskog.
Ipak, na pitanje ima li poseban motiv protiv kluba koji ga je praktično “odbacio”, Todorović oklijeva.

'Ne znam, možda… U svakom slučaju uvijek je posebno igrati derbije, a osobno volim igrati utakmice na Koševu. Najvažnije mi je da kao ekipa dobro odigramo i izvučemo dobar rezultat u petak', dodaje Todorović.

Krilni nogometaš otišao je iz Sarajeva i zbog toga jer je taj klub nagomilavao vezne igrače. No, u posljednje vrijeme prvak češće prodaje, pa su otišli ili odlaze Gojko Cimirot i Miloš Stojčev.

'Odlazak Stojčeva bit će hendikep za Sarajevo, jer je po meni najbolji igrač na toj poziciji u Premijer ligi. Sarajevo ima puno vrhunskih nogometaša i vrlo su jaki na svim pozicijama. No i mi imamo svoje kvalitete, svi smo spremni i zdravi, pa možemo s optimizmom čekati utakmicu', zaključio je Ognjen Todorović.

 

Prijenos na Arena Sport

Sudar između Sarajeva i Zrinjskog igrat će se u neuobičajenom terminu, u petak u 20 sati. Zrinjski će i na Koševu, vjerojatno, imati podršku svojih najvjernijih navijača, no svi ostali ovu utakmicu mogu gledati putem TV ekrana. Prijenos je osiguran, a derbi kola može se vidjeti putem TV Arena Sport.

 

Kopirati
Drag cursor here to close