teška pobjeda

Zrinjski opet vodi: Plemići teškom mukom svladali Rudar

Sport / Nogomet | 19. 03. 2016. u 17:51 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedu Željezničara u Tuzli iskoristio je Zrinjski koji je pobjedom 2:1 protiv Rudara ponovno vodeća momčad Premijer lige.

Mostarci su do pobjede došli teže od svih očekivanja. Naime, Zrinjski je vodio golom Filipa Arežine, prije nego je Vedran Kantar sjajnim golom izjednačio. Ipak, petnaestak minuta prije kraja Nemanja Pekija pogodio je svoju mrežu za veliko slavlje par tisuća gledatelja pod Bijelim brijegom.

Bila je ovo prva pobjeda Zrinjskog nad Rudarom na svom stadionu nakon četiri i pol godine, ali i jako vrijedna, jer momčad Vinka Marinovića sada opet vodi zahvaljujući gol razlici.

Zrinjski je poveo u 27. minuti kada je Ognjen Todorović prošao po lijevoj strani i ubacio loptu po zemlji, a nju je u Rudarovu mrežu skrenuo Filip Arežina. Zanimljivo da Arežina, koji je zimus došao upravo iz Prijedora, nije htio proslaviti pogodak protiv svoje bivše ekipe.

Domaći su u prvom poluvremenu mogli zabiti još nekoliko golova i zabili bi da na golu Rudara nije stajao odlični Dalibor Kozić, a onda je u 41. minuti uslijedio šok.

Vedran Kantar iznenada je uputio udarac s preko trideset metara i prevario Nikolu Vasilja, koji je bio prvi vratar Zrinjskog u ovoj utakmici.

Zanimljivo, bio je to prvi i jedini udarac prema golu domaćih igrača Rudara u cijelom prvom poluvremenu.

U drugom dijelu Zrinjski je krenuo po pobjedu, no Rudar se dobro branio, pa je nervoza kod domaćih rasla. U 74. minuti Jasmin Mešanović pogodio je i vratnicu, a dvije minute kasnije Rudar je napokon kapitulirao.

Danijel Stojanović je prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac gostiju, a Nemanja Pekija skrenuo je loptu u svoju mrežu.

ZRINJSKI: Vasilj, Blaić, Graovac, Katanec, Stojkić, Petrak, Filipović (od 70. Stojanović), Tomić (od 56. Bilbija), Todorović, Arežina (od 79. Žeravica), Mešanović. Trener: Vinko Marinović.
RUDAR: Kozić, Šodić (od 65. Radoja), Pekija, Antonić (od 79. Rokvić), Jovičić, Jakupović, Marić, Erić, Kantar, Milutinović, Kunić. Trener: Zlatko Jelisavac.

Rezultati 22. kola
Travnik – Borac 0:2
Drina – Radnik 1:0
Sloboda – Željezničar 0:1
Mladost – Velež 1:0
Zrinjski – Rudar 2:1
NEDJELJA
Olimpic – Vitez 15.00
Sarajevo - Slavija 15.00
Široki Brijeg - Čelik 18.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close