Derbi

Zrinjski najavljuje oprez, Sarajevo borbu

U utakmici protiv Sarajeva Slišković neće moći računati na Marka Perišić zbog akumuliranih kartona, kao ni na ozlijeđenog kapetana Peru Stojkića.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2018. u 13:23 Bljesak /F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog ubilježili su četiri uzastopna remija u domaćem prvenstvu i kako bi momčad Blaža Sliškovića ostala u utrci za novi naslov prvaka pobjeda nad Sarajevom u subotu nameće se kao imperativ.

''Bit će to teška utakmica, kao i ona protiv Širokog. Sarajevo igra dosta kvalitetno, iako ih rezultati baš i neće. Imat ćemo za protivnika dosta kvalitetnog protivnika, kojeg uz zalaganje možemo dobiti, ali moramo biti oprezni jer Sarajevo više bodova donosi sa strane nego na svom terenu'', kazao je Slišković na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice.

Po njegovim riječima, za Zrinjski je ključno koncentrirano ući u utakmicu.

''Čini se da smo skloni primanju golova u ranoj fazi utakmice, pogotovo kao domaćini. Nismo maksimalno koncentrirani na taj uvodni dio utakmice i o tome smo dosta razgovarali ovoga tjedna'', kazao je trener "Plemića".

U utakmici protiv Sarajeva Slišković neće moći računati na Marka Perišić zbog akumuliranih kartona, kao ni na ozlijeđenog kapetana Peru Stojkića.

''Stojkić će morati mirovati dva-tri tjedna. S druge strane, vraća se Ognjen Todorović. Odradio je dobar trening prije dva dana, njegovo koljeno je dobro sve izdržalo i sigurno će biti među 18 igrača koji će konkurirati za utakmicu'', rekao je Slišković.

'Bordo' klub je nakon nekoliko loših rezultata uspio u prošlom kolu svladati Krupu s 1:0 na svom terenu i na taj način nastaviti borbu za mjesto koje vodi u Europu.

Šef struke FK Sarajevo Husref Musemić kazao je da njegove igrače očekuje izuzetno teška utakmica u gostima.

''Nismo krenuli najbolje ali šta je tu je. Protivnik je kvalitetan. Međutim, problem predstavlja veliki broj ozlijeđenih igrača, situacija je takva kakva je ali borit ćemo se'', rekao je Musemić.

Osvrnuo se na prošlotjednu pobjedu protiv Krupe, istakavši da je ona u određenoj mjeri vratila samopouzdanje ekipi.

''Pobjeda protiv Krupe je uspjela da vrati samopouzdanje kod igrača, protiv njih smo odigrali dosta kvalitetnu utakmicu po teškim uvjetima i zasluženo smo pobijedili nakon koje su se igrači malo vratili psihološki i u smislu samopouzdanja tako da je ona dobrodošla'', zaključio je Musemić.

Komentirajući situaciju na ljestvici, Slišković je ustvrdio da su četiri boda prednosti koliko Željezničar ima u odnosu na Zrinjski, solidna zaliha, ali ne i nenadoknadiva prednost.

''Mi se moramo okrenuti sebi da u preostalih sedam kola skupimo što je moguće više golova. Četiri boda jesu neka prednost, ali u prošlom prvenstvu Željezničar je imao četiri boda pa su ispustili tu prednost. Do kraj prvenstva sigurno će biti još neočekivanih rezultata'', dodao je.

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu od 18.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close