teško s vitezom

Zrinjski minimalno do pete uzastopne pobjede

Sport / Nogomet | 23. 04. 2016. u 15:04 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski i dalje čuva vrh ljestvice i tri boda prednosti ispred Slobode. Plemići su došli do pete uzastopne pobjede u prvenstvu, ali su Vitez svladali teže nego se očekivalo (1:0).

Po velikoj kiši Vitez Branka Karačića odolijevao je više od sat vremena, no tada je Jasmin Mešanović pogodio za 18. pobjedu u ovoj sezoni.

Zrinjski je sat vremena imao apsolutnu dominaciju, imao je čak 16 kornera, no nikako nije uspio probiti obranu gostiju.

U 64. minuti trener domaćih Vinko Marinović krenuo je da ubaci i trećeg napadača - ljubimca domaćih Stevu Nikolića koji nije igrao još od studenog. Međutim, upravo je tada pao gol.

Nemanja Bilbija je asistirao za Jasmina Mešanovića, a ovaj postigao svoj deveti gol. Ipak, ubrzo nakon gola Marinović je udovoljio gledateljima i ubacio Nikolića.

Nakon postignutog gola domaći su se malo povukli pa je Vitez prijetio, Zrinjski je mogao sve riješiti u dva navrata kada su sami pred vratara gostiju izašli Goran Zakarić i Nemanja Bilbija, no u oba navrata domaći igrači bili su pomalo sebični.

Ipak, bilo je to dovoljno za nova tri boda, pa će Mostarci u sljedećem kolu s dosta samopouzdanja otići na Grbavicu na noge Željezničaru.

Karačiću ovacije domaćih navijača

Bivši trener Zrijskog, danas šef struke Viteza, Branko Karačić došao je prvi put pod Bijeli brijeg kao trener protivničke momčadi još otkako je krajem 2014. dobio otkaz u mostarskom klubu. Karačiću navijači Zrinjskog nisu zaboravili da je pod njegovim vodstvom osvojena zadnja titula 2014., pa je hrvatski stručnjak dobio veliki pljesak na ulasku na stadion. Pljesak su dobili i bivši igrači Zrinjskog, danas članovi Viteza, Velibor Đurić, Milan Muminović i Hrvoje Barišić.

Rezultati 26. kola
Olimpic – Sloboda 0:1
Zrinjski – Vitez 1:0
Rudar – Borac 0:1
Travnik – Velež 7:1
Čelik – Radnik 2:0
Drina – Mladost 0:2
NEDJELJA
Sarajevo – Željezničar 17.00
Široki Brijeg – Slavija 20.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close