Kraj lige 12

Zrinjski Ligu za prvaka otvara domaćom utakmicom protiv Krupe

Sport / Nogomet | 18. 03. 2017. u 17:23 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama 22. kola završena je prva faza natjecanja u nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sudionici Lige za prvaka i Lige ostanak bili su od ranije poznati, ali je nakon ovog kola poznat i konačani plasman klubova u završnici prvenstva u koju će ekipe prenijeti osvojene bodove iz prve faze.

Nogometaši Zirinjskog, uprkos neočekivanom porazu u Mostaru od Metalleghea sa 2:0, u Ligi za prvaka startat će s čelne pozicije, dok je Sarajevo uvjerljivim porazom na Tušnju od Slobode sa 3:0, drugu poziciju prepustilo Željezničaru, koji je po drugi put u posljednja tri dana bio bolji od ekipe Radnika.

Klub iz Bijeljine ostao je na četvrtom mjestu, dok će ekipa Slobode u doigravanju startati sa pete pozicije, nakon što je na šestu potisnula Krupu, koja je danas na gostovanju u Vitezu igrala bez golova.

Šest ekipa u Ligi za ostanak predvodi Široki Brijeg sa 26 bodova, druga je Mladost sa 23 boda, a slijede Vitez sa 23, Metalleghe 22, te Čelik sa 13 i Olimpic sa 11 bodova.

Natjecanja u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak kreću 1. i 2. travnja. Prvak i ekipe koje napuštaju elitno društvo bit će pozanate 27. svibnja, nakon 10 odigranih kola.

Parovi 1. kola (1. i 2. travnja):
Liga za prvaka:
Zrinjski - Krupa
Željezničar - Sloboda
Sarajevo - Radnik

Liga za ostanak:
Široki Brijeg - Olimpic
Mladost - Čelik
Vitez - Matalleghe

Kopirati
Drag cursor here to close