Nakon 2. kola...

Zrinjski je ranjiv, Široki je definitivno u krizi

Sport / Nogomet | 01. 08. 2016. u 10:13 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čemu nas je naučilo 2. kolo Premijer lige BiH? Za neki konačni sud o kvaliteti novooformljenje Lige 12 morat ćemo sačekati još puno više minuta na bh. travnjacima, no neke su stvari jasne već sada. 

Prvak Zrinjski je ranjiv.

Na Koševu su Plemići poraženi 0:2 u otvorenoj utakmici u kojoj su i jedni i drugi imali svoje prilike, no pokazalo se da Mostarci, za razliku od prošle sezone, teško izlaze na kraj s protivnikom koji nakon vodstva okuražen napada.Bio je to prvi prvenstveni poraz prvaka nakon 16 utakmica. 

Sarajevo ima kvalitetu.

I bez Leona Benke, sada suspendiranog radi alkohola u karanteni, Bordo tim je opasan, vrlo opasan. Pojačanje iz Slobode Mersudin Ahmetović zabio je Željezničaru pa Mostarcima. Benko..., koji Benko?

Široki Brijeg nikako da izađe iz rupe.

Birkirkara je tim s Pecare ekspresno izbacila iz Europe, Slavena Musu na klupi je zamijenio Branko Karačić, ali pozitivni šok nije se dogodio pa su uvezana dva domaća remija na startu - drugi se dogodio u utakmici koju su Širokobriježani imali pod kontrolom (2:0 na poluvremenu), no opet su na svojoj koži osjetili zašto je to najopasniji rezultat. 

Sloboda je nastavila gdje je stala prošle sezone.

Nakon što su na svom terenu lako riješili Olimpic, Tuzlaci su ostali neporaženi na gostovanju kod jednog od direktnih konkurenata za top pozicije, a to je pono što se traži želite li završiti visoko. Vrijednost ovog rezultata još je veća ako znamo da Husref Musemić i dalje ne može računati na suspendiranog Zajka Zebu. 

Željezničar je dobro krenuo. 

Na remi u Vječnom derbiju s igračem manje Plavi su svezali sigurnu pobjedu na Otoci, koja je mogla biti i uvjerljivija da posuški pomoćni sudac Ljubo Miličević nije imao svoj dan. Vjerojatno ove sezone na tim s Grbavice ozbiljno treba računati i u prvom dijelu prvenstva, ne samo na proljeće..., ali još ćemo vidjeti. 

Vitez i Mladost imaju jedan cilj. 

Nakon velikog boda na Pecari, Vitez je kod kuće remizirao s Mladosti..., koja je svoiju prvenstvenu kampanju otvorila remijem s Krupom. I jedni i drugi već sada gledaju prema Ligi za ostanak, što se iz njihovog pristupa itekako da iščitati. 

Metalleghe pukovnik pa pokojnik.

Nakon 1. kola ustvrdili smo da je Metalleghe najugodnije iznenađenje, no već nakon novih 90 minuta tim iz Jajca dobio je epitet razočaranja. Stvar je tu omu što se momčad Nermina Bašića odlučila sa svima nadigravati, a to je Krupa maksimalno iskoristila i ostvarila povijesnu, prvu pobjedu u Premijer ligi. 

Čelik je mrtav..., ne, živ je

Čelik su nakon otvarajućeg domaćeg poraza od Metalleghea mnogi pokopali odmah u startu, ali Zeničani su se vratili u stilu i slavili u Bijeljini. Tamo im je Radnik bio dostojan protivnik, ali tim Slavka Petrovića jednostavno nije bio dovoljno karakteran da zadrži dva gola prednosti, a to mu je u konačnici dalo epitet najneugodnijeg iznenađenja otvaranja sezone. 

Kopirati
Drag cursor here to close