GOŠK poveo i izgubio

Prvak sigurnom pobjedom krenuo u obranu naslova

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, krenuo je po treću uzastopnu titulu sigurnom pobjedom 3:1 nad GOŠK-om iz Gabele.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2023. u 21:47 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudar prvaka Bosne i Hercegovine i povratnika u ligu, odnosno prvaka Prve lige Federacije BiH, bio je ujedno prva premijerligaška utakmica Zrinjskog u novoj sezoni.

HŠK Zrinjski u obranu titule krenuo je pobjedom 3:1 nad GOŠK-om i ubilježio prve premijerligaške bodove. Domaći trener Krunoslav Rendulić malo je ispremiješao ekipu koja je izborila playoff Europske lige, ali osim što je primila prva gol takva momčad nije imala puno problema protiv ekipe iz Gabele.

Bljesak.info / Sudar prvaka i povratnika u ligu

Gosti su poveli u 30. minuti utakmice. Mateo Ramljak ubacio, a Marko Musulin ju je skrenuo na način da je ona prevarila Marka Marića na golu Zrinjskog.

Vodstvo gostiju trajalo je tek sedam minuta. Franko Sabljić pao je u duelu s jednim gostujućim igračem, čini se Radenovićem, a sudac Mateo Musa bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku. 
 
Gabeljani su se žustro bunili, no Musa nije imao razumijevanja, kao ni Nemanja Bilbija koji je zakucao pod gredu za 1:1.
 
Bljesak.info / Sudar prvaka i povratnika u ligu - Bilbija zabio iz jedanaesterca
 
U 43. minuti već je bila prednost za domaće. Luka Marin je ubacio s lijeve strane, a Bilbija iz blizine pogodio za 2:1.
 
U drugom dijelu gosti nisu imali skoro nikakvih pretenzija ka golu Zrinjskog, među ostalim i stoga što ih je domaćin prilično stisnuo. U 75. minuti sve je bilo riješeno kada je pobjednik u pitanju.
 
Franko Sabljić je ubacio nisku loptu s lijeve strane, a Matija Malekinušić majstorski pogodio za 3:1 i veliki pljesak s tribina.
 
Bljesak.info / Matija Malekinušić
 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close