Otvorena utakmica

Zrinjski dobiva špalir u Sarajevu?

Rezultatski nevažnu utakmicu za obje ekipe tako bi mogla obilježiti čestitka domaćih igrača prvaku, a s njom se slaže i trener bordo tima Husref Musemić.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2018. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva će u okviru devetog kola Lige za prvaka u nedjelju dočekati ekipu Zrinjskog na Koševu.

'Bordo' klub je trećeplasirana ekipa i naredne sezone će igrati u Europi, dok je Zrinjski već osigurao titulu prvaka BiH.

Trener Sarajeva Husref Musemić istaknuo je danas na press konferenciji da očekuje otvorenu utakmicu sa puno golova.

"Želimo biti treći i moramo pobijediti. Dolazi prvak države, ne znamo u kakvom sastavu, utakmicu dočekuju rasterećeno. Mi smo se podigli u posljednje vrijeme", rekao je Musemić.

Kada je u pitanju igrački kadar, šef struke Sarajeva je naveo da će se Crepulja danas operisati i neće biti konkurent za utakmicu, a osim njega pod znakom pitanja je i Almir Bekić. Ističe da je atmosfera u ekipi dobra i da u dobrom raspoloženju dočekuju prvaka države.

"Olakšavajuća je okolnost da su oni već riješili prvenstvo. Ne znam u kakvom će sastavu doći, međutim igrači koji dobiju šansu željet će da se dokažu treneru", poručio je.

Rezultatski nevažnu utakmicu za obje ekipe tako bi mogla obilježiti čestitka domaćih igrača prvaku, a s njom se slaže i trener bordo tima Husref Musemić:

"Ja nemam ništa s tim, ja ću im čestitati. Kako to ide, ne znam, nemam ništa protiv toga".

Utakmicu 9. kola Lige za prvaka FK Sarajevo - HŠK Zrinjski , koja je na programu u nedjelju u 17 sati, sudit će Zoran Grbić (Prijedor), a njemu će asistirati Arnel Novalić (A1, Doboj Istok), Radislav Kačavenda (A2, Gradiška) i Dragan Petrović (4, Banja Luka).

Delegat utakmice bit će Davor Ristović (Istočno Sarajevo), a kontrolor suđenja Aleksandar Ristić (Modriča).

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close