Svi u Bratislavu!

Zrinjski do skupine Lige prvaka uz gromoglasnu pomoć s tribina

Sport / Nogomet | 30. 07. 2023. u 15:15 Bljesak.info / Dnevni list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U utorak nas od 20:30 na dobro poznatom mjestu očekuje uzvratni susret 2. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka!", objavio je to Zrinjski, snažno aludirajući na prošlo ljeto i ono tragično ispadanje na penale od Slovana.

Osveta se nije previše spominjala od poraza u novoj, prošlotjednoj utakmici sa slovačkim prvakom, no uoči Bratislave će se tražiti svaki mogući motiv koji bi povećao šanse Mostaraca.

Svaki klub ima neko mjesto, grad i stadion čija imena nerado spominje. Za Zrinjski je to definitivno Bratislava. Jer tamo je Zrinjski prošlog ljeta bio na rubu povijesnog rezultata, prvog plasmana nekog bh. kluba u UEFA-ine skupine. I imao je sve u svojim rukama… osim ludog scenarija koji je na kraju dalje provukao Slovan.

Foto: Bljesak.info / Igrači Slovana proslavili pobjedu

Slovan koji se igrom slučaja ove sezone opet našao s druge strane terena. A iako Zrinjski ovog puta neće ispasti iz Europe i u slučaju da Slovan nakon minimalne mostarske pobjede i uzvrata u Bratislavi prođe dalje, opet će to biti utakmica s ogromnim ulogom za našeg prvaka – jer opet igra za skupine!

Jer ako Zrinjski prođe u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, automatski će osigurati skupine Konferencijske lige – jer eventualnim bi ispadanjem u toj fazi nakon Slovana osigurao 3. kolo kvalifikacija za Europsku ligu, tj. skupine KL – najmanje. Nudit će se naravno i više od toga, ali u Zrinjskom žele biti realni.

Realni i odmorni za Bratislavu pa su odgodili utakmicu prvog kola Premijer lige, u kojoj su po rasporedu ovog vikenda trebali ugostiti Posušje.

Slovan je s druge strane odigrao nerješeno kod Košica na startu svoje prvenstvene kampanje. Mostarci su taj duel sigurno uzeti u obzir, pogledali ga, a vjerujemo i to da će biti mjerodavan – jer sumnjamo da će Vladimir Weiss nešto skrivati, sumnjamo da će kalkulirati u prvom kolu.

Uostalom, među Plemstvom sigurno nema nekih velikih dilema po pitanju očekivanja u Bratislavi. Znaju da ih čeka protivnik koji je u prvoj utakmici odigrao baš kako se očekivalo, strpljivo i disciplinirano od početka do kraja, snažno u duelima, naglašeno pozicijski, taktički… znaju da ih tamo čekaju duhovi prošlosezonske tragedije.

A i navijači će biti 12. igrač mostarskog prvaka.

"Gotovo 400 navijača već je osiguralo svoje ulaznice za gostujući sektor D203 i D204 u Bratislavi! Iste možete osigurati sve do ponedjeljka u podne", objavio je Zrinjski na svom Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close