Remi na Grbavici

Zmajići s igračem manje bez golova protiv Švicarske

Sport / Nogomet | 06. 09. 2016. u 16:15 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada nogometna reprezentacija BiH u 7. kolu kvalifikacija za Euro 2017. na Grbavici je remizirala bez golova sa Švicarskom.  

Bh. tim na ovaj je način nakon sedam kola ostao bez pobjede, sa svega tri remija.

Gostujuća ekipa bila je bolji protivnik u prvom poluvremenu, naročito u prvih 20. minuta, kada je kreirala nekoliko dobrih prilika ispred Pirića.

Švicarci su opasno zaprijetili u 8. minuti preko Rodrigueza koji je bio neprecizan nakon ubačaja u šesnaesterac. 

Najbolju priliku za  BiH u prvom poluvremenu imao je Bajić u 15. minuti, kada se našao sam ispred golmana gostiju kojeg je neuspješno pokušao zaobići. 

U prvom poluvremenu bh. nogometaši gol Švicaraca pokušavali su ugroziti uglavnom kontrama i šutevima sa distance 

Vratar spašavao Švicarce u završnici

U drugom poluvremenu, u 55. minuti, BiH je imala sjajnu šansu preko Popovića, ali je on nakon ubačaja  bio neprecizan sa samo nekoliko metara.

Četiri minute kasnije Aleksandar Jovičić je dobio crveni karton zbog grubog starta, nakon čega su Švicarci postali dominantniji tim na terenu stvorivši nekoliko dobrih prilika - u 69. minuti odličnu priliku je imao Kamberi koji je pogodio vratnicu.

Odličnu priliku bh. nogometaši su imali u 81. minutu iz kontranapada, kada je gostujući golman ukrotio šut Redžića nakon sjajne solo akcije.

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije završava gostujućom utakmicom protiv Engleske 11. listopada. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close