SP 2018.

Zmajevi večeras otvaraju kvalifikacije protiv Estonije

Sport / Nogomet | 06. 09. 2016. u 10:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak prošlih kvalifikacija zapravo je nagovijestio i kako će one završiti - neuspjehom.

Cipar je bio veliko upozorenje koje je kao takvo urodilo plodom, jer se i na današnji dan, uoči početka kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji, Zmajevi ne mogu otarasoti tog osjećaja podbačaja.

“Cipar ne smijemo ponoviti”, sukus je izjava iz Baždarevićevog tabora, koji je večerašnji duel u Zenici najavio kazavši kako 'ne namjerava preuzetu ulogu favorita, jer je danas bilo koga teško pobijediti'.

Što to znači Estoncima? Vjerojatno su polaskani, ali isto tako, dobro znaju dobro da u pet međusobnih utakmica imaju samo  jedan pozitivan rezultat i to iz 1998. 

“Bosna je vrlo fizički snažan tim sa opasnim napadačima. Tehnički su također jako dobro potkovani. Posebno je dobar Miralem Pjanić”, izjavio je njihov izbornik, 40-godišnji Magnus Pehrsson, koji na Bilino polje ne dolazi s namjerm da izgubi. 

Naprotiv...

“Imamo vrlo dobru obranu i brze napadače, vjerujem da to možemo iskoristiti”, poručio je estonski šef, koji će usprkos drukčijim najavama, večeras ipak računati na usluge oporavljenog defanzivca Liverpoola, Ragnara Klavana.

Baždarević u večerašnjem duelu neće moći računati na ozlijeđenog Muhameda Bešića, a u kadru ima ima i dva nova imena: Danijela Miličevića iz Genta i veznjaka Zrinjskog Tomislava Tomića. 

Utakmica u Zenici počinje u 20.45. 

Skupina H, 1. kolo

Utorak

BiH – Estonija 20.45
Cipar – Belgija 20.45
Gibraltar – Grčka 20.45

 

Kopirati
Drag cursor here to close