Reakcije na derbi

Žižović o promjeni formacije: "Pokušali smo dobiti prednost u sredini"

U duelu dvije ponajbolje momčadi u Premijer ligi Sarajevo je svladalo Zrinjski s 3:2 i pokazalo da je barem trenutno bolja ekipa.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2020. u 20:55 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je ovo sudar ekipa koje su u velikom naletu, Zrinjski je imao tri pobjede u nizu, a Sarajevo još nije izgubilo u ligi. No, u sjajnoj utakmici na kraju se radovao aktualni prvak. 

''Znali smo da će biti teška utakmica, jer Zrinjski se podigao u igri u zadnje vrijeme, dok je nas utakmica sa Celticom iscrpila i fizički i emotivno.  Zato bih želio čestitati svojim igračima koji su snašli snage da se vrate nakon minusa i dođu do pobjede'', kazao je poslije utakmice trener Sarajeva Vinko Marinović, kojemu je ovo bila prva utakmica da je vodio neku ekipu u Mostaru, poslije odlaska iz Zrinjskog prije četiri godine.

''Bila je dobra utakmica, puna sadržaja, preokreta… Ova tri boda su nam jako važna, jer nakon pauze čekaju nas sami derbiji, protiv Borca prvo, ali i sa Širokim i Željezničarom'', dodao je Marinović.

Njegov kolega Mladen Žižović smatra da Zrinjski nije zaslužio izgubiti ovu utakmicu.

''Poveli smo rano, nakon čega je Sarajevo preuzelo inicijativu, ali sva tri gola koja smo primili plod su naših naivnih pogrešaka. Morali smo bolje reagirati u sve tri prilike. Na kraju možemo biti zadovoljni reakcijom u drugom dijelu, ali ne i rezultatom'', rekao je Žižović, koji je pomalo iznenadio sastavom.

 Postavljanje Sadikua u obranu bilo je uzrokovano silnim ozljedama u zadnjoj liniji, ali je zato postavljanje Ivančića na krilo bilo neočekivano. 

''Nemanja je bio klasični napadač i on tu poziciju zna igrati, dok Ivančiću nije strana krilna pozicija, jer je igrao puno na njoj. U sredini smo pokušali s trojicom iskusnih i tražili smo tu prednost. S obzirom na sve ozljede što ih imamo tih 11 igrača je najbolje što u ovom trenutku imamo''. 

Žižović je dodao kako će im pauza dobro doći da se oporave svi igrači.

 ''Moramo se što prije sabrati i dobro odmoriti, a onda pokušati nadomjestiti ove izgubljene bodove negdje drugo''.

Kopirati
Drag cursor here to close