Plemići kod Borca

Žižović: Igrači su plaćeni za ono što rade, moraju preuzeti odgovornost

Momčad Zrinjskog otputovala je danas u Banja Luku gdje će odraditi i jedan trening prije nedjeljnog ogleda s domaćim Borcem.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2020. u 13:39 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladen Žižović kazao je prije polaska da će nakon treninga odrediti 11 igrača koji će nastupiti u nedjelju, ali da će za utakmicu konkurirati i ruski veznjak Ivan Enin koji je napokon stekao pravo nastupa.

 " Vidjet ćemo da li ćemo ga koristiti jer je bio na putu i praktično od prošle godine nema natjecateljskih utakmica. Bio je ušao u dobar ritam tijekom priprema i to ga je malo poremetilo. Poremetilo je i nas to što neće igrati Nemanja (Bilbija), ali moramo se prilagoditi'', kazao je Žižović, dodavši kako Zrinjski ne ovisi o jednom igraču.

 ''Imamo dovoljan broj dobrih igrača koji moraju preuzeti odgovornost u ključnim utakmicama jer smo svi za to plaćeni i moramo reagirati na ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo", dodao je Žižović.

 Situacija u kojoj se Zrinjski nalazi nije kritična, ali ne ispunjava ono što klub želi od momčadi. Četiri boda iz tri kola nisu zadovoljavajući broj za Plemiće, ali problem je što se moraju 'vaditi' tamo gdje nisu slavili 11 godina.

 "U prva tri kola nismo ispunili ono što smo očekivali iz niza objektivnih ili nepredviđenih situacija. Međutim, ne vraćamo se na ono što je bilo već na ono što nas čeka. Gostujemo kod Borca koji u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača, tako da moramo neutralizirati njihovu individualnu kvalitetu. Borac je kući zaista goropadan jer imaju dvije uvjerljive pobjede na otvaranju prvenstva. Ali, evo mi ćemo se skupiti uz mnogo truda, snage i volje doći za nas do pozitivnog''.

Borac je u prva tri kola zabio devet golova, od čega osam na svom terenu, s čime se Zrinjski u ovom trenutku ne može mjeriti.

 "Imali smo prva tri kola 44 šuta prema golu, a dali smo jedan gol. Imali smo dosta nesreće, protiv Veleža i Radnika stative gdje je malo nedostajalo da uđe u gol. Naravno da imamo problem realizacije, ali nije to samo do napadača. Ima tu igrača koji su još zaduženi za golove. To su prije svega krilni igrači koji su ušli u dosta pozicija za zabijanje golova. Međutim, iz ovakvih situacija se samo radom izlazi. Od kukanja nema ništa. Od ambicija ne odustajemo, ima još 30 kola da se odigra i svašta se može dogoditi. No, da ponovim, imali smo 44 šuta na gol i 22 kornera u domaćim utakmicama. To će kad-tad doći na naplatu''.

 Zrinjski i Borac igraju u nedjelju u 19 sati u Banja Luci. Prijenos je na Arena Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close