Dražba

Zidaneov dres prodan za više od 100 tisuća dolara

Iako su autentičnost Zidaneovog dresa potvrdili Fifa i Adidas, aukcijska kuća nije znala reći je li kapetan francuske momčadi, koja je u finalu pobijedila Brazil s 3:0, nosio baš taj dres.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2021. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:shutterstock/ Zidaneov dres prodan za više od 100 tisuća dolara

Jedan od dresova napravljenih za Zinedina Zidanea predviđenih za finale nogometnog Svjetskog prvenstva 1998. prodan je za više od 100.000 dolara u Los Angelesu, manje od starog dresa košarkaša LeBrona Jamesa koji je dostigao cijenu od pola milijuna dolara, objavila je u ponedjeljak aukcijska kuća Julien's Auctions.

Iako su autentičnost Zidaneovog dresa potvrdili Fifa i Adidas, aukcijska kuća nije znala reći je li kapetan francuske momčadi, koja je u finalu pobijedila Brazil s 3:0, nosio baš taj dres, posebice u prvom poluvremenu kada je zabio dva odlučujuća gola.

U listopadu 2018. pariška aukcijska kuća Coutau-Begarie je nekoliko dana prije dražbe morala povući dres za koji su tvrdili da je Zinedine Zidane nosio u utakmici finala jer su postojale sumnje u autentičnost.

Na dražbi koja je ovaj vikend održana na Beverly Hillsu i putem interneta, Zidaneov dres je prodan točno za 108.800 dolara.

Za navijače Francuske 12. srpnja 1998. je poseban, nezaboravan dan, jer su tada Francuzi osvojili svoje prvo svjetsko nogometno prvenstvo i to pred svojom publikom.

Zidanov dres, s natpisom "Brazil-Francuska 12-07-98", bio je izložen u Zuerichu u Muzeju Fifa-e od 2017., a nedavno je vraćen kolekcionaru, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close