Derbi kola na Blatu

Zeničanke preokretom do pobjede nad Širokobriježankama

Sport / Nogomet | 09. 04. 2017. u 17:37 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice Širokog Brijega poražene su 1:2 od Čelika u derbi susretu osmog kola Prve ženske lige Federacije BiH igranom u Trening kampu ''Musa-Karačić'' na Mostarskom blatu.

Širokobriježanke su bolje otvorile susret te su povele u 24. minuti kada je Duvanjka Branka Bagarić, inače članica seniorske A-reprezentacije BiH, sjajno lobovala vratarku i svojim službenim prvijencem u dresu ''Plavo-bijelih'' dovela momčad u vodstvo.

Gošće su nakon primljenog pogotka zaigrale puno bolje te su u samoj završnici prvog poluvremena došli do izjednačenja. U 42. minuti loptu je u mrežu pospremila Ilma Durmo nakon velike pogreške domaće vratarke koja je loše procijenila putanju loptu te ju nije uspjela uhvatiti što su iskoristile Zeničanke za velike psihološku prednost pred nastavak drugog dijela susreta.

U 57. minuti mogao je Široki Brijeg do vodstva, no Julija Kvesić je u situaciji ''jedan na jedan'' pucala ravno u vratarku, a kako to obično biva u nogometu, kazna je ubrzo uslijedila. Već u sljedećoj minuti Azra Goga je uposlena dubinskom loptom koja bez problema riješava situaciju ''jedan na jedan'' te postiže pogodak za preokret svoje momčadi, a ispostavit će se i za veliku pobjedu 1:2 u izravnoj borbi za drugo mjesto na ljestvici.

Igračice trenera Ivana Kvesića krenule su po izjednačujući pogodak, a najbliža je bila Branka Bagarić koja je pogodila stativu iz izgledne situacije. 

Široki Brijeg je do ovog susret dijelio drugo mjesto s Čelikom koji ih je sada gurnuo na treće mjesto.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu u subotu, 15. travnja, Širokobriježanke na domaćem terenu dočekuju tuzlansku Slobodu.

Kopirati
Drag cursor here to close