Posrtaj Zrinjskog na početku

Samo ambijent dostojan derbija: Željezničar i Zrinjski bez golova na Grbavici

Željezničar i Zrinjski odigrali su 0:0 u jednom od dva derbija 19. kola nogometne Wwin lige.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2024. u 17:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastojanja Zrinjskog da dostigne banjalučki Borac doživjela su udarac u prvom kolu proljetnog dijela sezone. Momčad Željka Petrovića, u njegovoj prvoj prvenstvenoj utakmici, odigrala je 0:0 kod sarajevskog Željezničara.
 
Derbi kola opravdao je očekivanja samo kada je u pitanju ambijent, jer su tribine stadiona Grbavica bile skoro potpuno popunjene i atmosfera, koju su napravili navijači oba sastava, bila je dostojna derbija.
 
No, što se nogometa tiče nismo puno vidjeli, osim u prvom dijelu kada je bilo puno prilika, ali bez golova.
 
 
Zrinjski je cijelo prvo poluvrijeme imao puno veći posjed, ali prove prave prilike imao je Željezničar. Vratar Zrinjskog Marko Marić dvaput je morao spašavati svoja vrata, prvi put je ispred njega izašao Amoah, a drugi put Haračić.
 
Zrinjski je prve prigode za pogodak imao u zadnjih desetak minuta poluvremena. Prvo je Bradarić poslao odličnu loptu za Bilbiju, no njegov šut u posljednji čas izbija Radinović u korner.
 
Iz tog kuta Zrinjski je imao još bolju priliku. Šutirao je prvo Barišić a onda i Sabljić, no Željezničar se uspio spasiti.
 
Domaći su novu priliku imali nakon kornera, no vratar Marić uspio je otkloniti opasnost.
 
Treba reći da je Petrović imao problema u prvom dijelu jer je neplanirano rano morao zamijeniti Ilinkovića i Tičinovića, koji su izašli zbog ozljeda.
 
U drugom poluvremenu opet je prvi zaprijetio Željezničar. Nakon jednog dugog centaršuta na desnoj strani sam je ostao Haris Ovčina, ali njegov volej otišao je visoko preko vrata. 
 
Nakon toga nije bilo novih prilika, a ovim ishodom najzadovoljniji može biti Borac koji sutra može povećati prednost na ljestvici.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close