Derbi na Grbavici

Amoah donio Željezničaru mjesto koje vodi u Europu

Željezničar i Široki Brijeg odigrali su važnu utakmicu 27. kola kada je u pitanju podjela pozicija koje vode u Europu.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2023. u 22:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon derbija bliži Europi je Željezničar koji je slavio s 1:0 golom Josepha Amoaha. Željo je ovom pobjedom prekinuo niz loših rezultata i barem privremeno izbio na treće mjesto, dok je Široki u stalnom padu i trenutno je tek peti.

Prvi dio prošao je bez pogodaka, iako je Široki Brijeg imao dvije stopostotne šanse. Kpan je izašao sam vratara Muftića koji mu je obranio udarac, a nešto kasnije Marijan Ćavar pogodio je vratnicu.

Ipak, čim je počelo drugo poluvrijeme Željezničar je poveo. Šutirao je Amar Drina, a Renato Josipović brani, no lopta se odbija do Josepha Amoaha koji pogađa za veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon gola Željezničar je čuvao svoje vodstvo, a gosti su neuspješno pokušavali izjednačiti. Petnaestak minuta prije kraja ostali su i bez trenera, jer je Ivica Barbarić dobio crveni karton zbog prigovora.

Duboko u sudačkoj nadoknadi Irfan Peljto dosudio je jedanaesterac za domaće, jer je Ilija Mašić oborio Santosa. Ipak, Josipović brani udarac Mekića i ostalo je 1:0 za Željezničar.

Kopirati
Drag cursor here to close