Plava klupa

Željko Sopić preuzeo Dinamo

Sport / Nogomet | 19. 09. 2016. u 13:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Zlatko Kranjčar u nedjelju podnio ostavku na dužnost prvog trenera Dinama poslije poraza 2-5 na gostovanju kod Rijeke, na njegovo je mjesto ustoličen dosadašnji Kranjčarov pomoćnik Željko Sopić koji će prvi put voditi momčad već u utorak protiv NK Veli Vrh u dvoboju šesnaestine finala hrvatskog Kupa.

Dinamo se u priopćenju na svom službenom internetskom portalu zahvalio dosadašnjem prvom treneru "na svemu što je donio klubu, kao i na vraćanju najljepšeg nogometnog natjecanja na Maksimir" te predstavio 42-godišnjeg Sopića kao Kranjčarova nasljednika.

Sopić je nogometni put započeo u NK Zagreb, a osim u klubu iz Kranjčevićeve, igrao je za Borussiju Moenchengladbach, Rot-Weiss Ahlen, Slaven Belupo i zagrebačku Lokomotivu, u kojoj je 2011. godine završio igračku karijeru.

Trenerskim se poslom počeo baviti u NK Rudešu, a prije nešto više od godinu dana stigao je u Dinamo, gdje je postavljen za glavnog trenera B momčadi s kojom je u prošloj sezoni osvojio peto mjesto u Drugoj HNL uz 11 pobjeda, 10 remija i 12 poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close