Plavi sigurni na Grbavici

Željezničar sredio Tuzla City

Do početnog vodstva Željezničara, poništena su dva gola na utakmici zbog offsidea, po jedan na svakoj strani, dok je Štilić pogodio stativu.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2022. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na početku sezone u Premijer ligi teško je bilo što prognozirati. Željezničar pobjedi Zrinjski, pa strada u duelu protiv Veleža, a onda nadigra Tuzla City, momčad koja je prije tri dana razbila Sarajevo.
Na Grbavici je u subotu završilo 4:2.

Do početnog vodstva Željezničara, poništena su dva gola na utakmici zbog offsidea, po jedan na svakoj strani, dok je Štilić pogodio stativu.

Taj prvi gol za vodstvo domaćih je stigao u 39.minuti. Nukić je u padu igrao rukom, siguran izvođač jedanesterca je Štilić.Na otvaranju drugog dijela i drugi gol u mreži gostiju. Štilić je ubacio iz kornera, Fejzić sjajno brani šut Hodžića, otpadak u gol posprema Gasal. Isti igrač vro brzo postiže svoj drugi gol, za velikih 3:0.

Nukić ponovo u 58.minuti igra rukom, sada je Santos izvođač, na golu drugi golman Brajlovića umjesto Fejzića, ali je lopta ponovo u mreži. Gosti su uspjeli za šest minuta preko Smajlagića i Veselinovića uspjeli na kraju odvesti utakmicu do podnošljivih za njih 4:2.

U subotu su odigrane još dvije utakmice petog kola. Sloboda je u Banovićima savladala Borac sa 2:0 i došla do prve pobjede u sezoni, dok je Posušje bilo bolje od Sloge iz Doboja 3:2.

Kopirati
Drag cursor here to close