Derbi na Grbavici

Željezničar slavio protiv Širokog

Sport / Nogomet | 28. 02. 2016. u 17:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara slavili su pred punom Grbavicom protiv Širokog Brijega 2:0 u derbiju 19. kola Premijer lige BiH.

Široki je bolje otvorio utakmicu te prvi zaprijetio u 12. minuti. Mate Pehar odlično je ubacio, a vratar Željezničara Vedran Kjosevski čudesno je obranio udarac glavom Ivana Krstanovića, a odbijanac u mrežu nije uspio pospremiti Ivan Baraban.

Željezničar je u 20. minuti iz prve ozbiljnije prilike došao u vodstvo. Stevanović je probio po desnom boku, provukao loptu kroz noge Josipu Barišiću te uposlio Ivana Lendrića koji s dva metra posprema loptu u mrežu gostiju.

U nastavku susreta Željezničar je bio opasniji, a svoje prilike propustio je i Široki. Najveću u 68. minuti imao je Zvonimir Kožulj kada je njegov udarac s 20-ak metara zaustavila vratnica. Od 70. minute u igru su ušli Wagner, Ajayi i Menalo, no momčad Slavena Muse nije uspjela izjednačiti.

Pitanje pobjednika riješeno je u 85. minuti kada je iz jedne brze kontre Željezničara pogodio Samir Bekrić.

Široki Brijeg u 20. kolu na Pecari dočekuje Zrinjski, a ovo je ''Plavo-bijelima'' bio treći poraz u sezoni te prvi nakon sedmog kola.

Rezultati 19. kola
Radnik – Mladost 3:0
Vitez – Velež 6:0
Rudar – Prijedor 0:1
Čelik – Travnik 1:1
Borac – Sloboda 0:0
Slavija – Olimpic 1:0
Zrinjski – Sarajevo 2:2
Željezničar – Široki Brijeg 2:0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close