113. sarajevski derbi

Željezničar se pobjedom nad Sarajevom bodovno izjednačio s vodećim Širokim

Željezničar se pobjedom izjednačio bodovno s liderom na ljestvici Premijer lige Širokim Brijegom
Sport / Nogomet | 27. 11. 2017. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara rezultatom 2:1 svladali su ljutog rivala Sarajevo u derbiju koji je u ponedjeljak igran na izuzetno mokrom i klizavom terenu Grbavice, javlja agencija Anadolija.

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica odigran je vječiti sarajevski derbi u kojem su nogometaši Željezničara došli do važne pobjede nad Sarajevom.

Riječ je o 113. ligaškom derbiju kojeg su sarajevski rivali trebali igrati u nedjelju, ali je odigravanje utakmice pomjereno za ponedjeljak zbog snježnih padalina.

Iako su se redari potrudili očistiti teren, travnjak na Grbavici bio je veoma težak za igru.

Unatoč tome, publika je imala priliku vidjeti zanimljiv susret, a domaći su u vodstvo došli pogotkom Gorana Zakarića u 23. minuti susreta. Zakarić je u 76. minuti asistirao Sinanu Ramoviću za vodstvo od 2:0.

Igrač Sarajeva Amar Rahmanović je deset minuta kasnije iskoristio lošu reakciju Željine obrane i postavio konačni rezultat utakmice 2:1.

Željezničar se pobjedom izjednačio bodovno s liderom na ljestvici Premijer lige Širokim Brijegom. Obje momčadi imaju po 35 bodova, uz bolju gol-razliku Širokobriježana. U sljedećeom Željezničar je gost u Širokom Brijegu. No, ove momčadi sastat će se već u četvrtak na Pecari u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH.

Sarajevo je s 29 bodova ostalo na četvrtom mjestu, a u sljedećeom kolu dočekuje banjalučki Borac.

Rezultati by SofaScore

Musemić: Željezničar zasluženo slavio; Adžem: Bili smo koncentrirani

 

 

Nakon utakmice trener Sarajeva Husref Musemić izjavio je da je Željezničar bio bolja momčad na terenu i zasluženo slavila.

''Utakmica nije bila loša s obzirom na uvjete. Nismo imali raspoloženih igrača na ovako teškom terenu, ali čestitam Željezničaru. Na početku utakmice mislim da je Sarajevo bilo bolje',, rekao je Musemić.

Dodao je da je on sa svoje strane, što se tiče pripreme, učinio sve, ali da njegovi igrači nisu imali ''voljni trenutak''.

''Ako smo prava ekipa ovaj poraz se na nas u nastavku neće odraziti. Nije ovo kao svaki izgubljeni susret, ali smo ostali bez tri boda. Ima još jako puno utakmica'', poručio je Musemić.

Trener ''Plavih'' Admir Adžem složio se s Musemićem da su gledatelji mogli vidjeti zanimljivu utakmicu.

''Čestitam igračima na dobroj partiji. Mislim da smo se tijekom cijele utakmice mi pitali. Bili smo koncentrirani, navijači su se korektno ponašali. Do sljedećeg susreta ćemo se pokušati oporaviti. Ono što mene raduje je što ekipa počinje igrati kako ja želim i nadam se da će nastaviti u tom pravcu'', naveo je Adžem.

Za kraj je dodao da će ekipa u utorak otputovati u Međugorje i pokušati se oporaviti za izazove koji ih čekaju.

Kopirati
Drag cursor here to close