Grbavica

Željezničar predstavio nove dresove koji podsjećaju na šampionsku 1998.

Sport / Nogomet | 05. 06. 2017. u 13:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je minule sezone ostao bez trofeja, ali to nije previše utjecalo na planiranje budućih koraka na Grbavici pa su već sada Plavi predstavili nove dresove koji podsjećaju na slavnu, uspješniju - prošlost. 

“Ove sezone navršit će se točno 20 godina od tog pogotka Hadisa Zubanovića, koji je ostao duboko urezan u sjećanja navijača Željezničara.

Ta noć, šanse koje protivnik nije iskoristio, 89. minuta, Pehli, Šopa, Zuban, lopta milimetar pored stative ulazi u mrežu…

„Zubandan“ je bio prekretnica, nagrada Klubu za preživjeli rat i sve druge nevolje kroz koje je prošao. Zato smo odlučili upravo ove sezone kada se navršava 20 godina od te prve šampionske titule u BiH, za naše navijače dizajnirati garnituru sa elementima iz 1998. godine, koja će neodoljivo podsjećati na nevjerovatnu generaciju FK Željezničar i barem na trenutak nas vratiti u slavnu prošlost.

Taj svijetlo-plavi dres sa prugama bit će glavni dres Željezničara ove sezone i naći će se u prodaji već od sutra u Fan shopu. Redovna cijena je 79 KM, dok za članove Kluba iznosi 69 KM”, poručili su s Grbavice. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close