Šesti uzastopni poraz!

Željezničar poražen u Bijeljini

Ne pomaže ni Amar Osim: Željezničar u Bijeljini doživio šesti uzastopni poraz!
Sport / Nogomet | 24. 02. 2019. u 17:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Radnika u Bijeljini sa 1:0.

Domaći su poveli u četvrtoj minuti. Kjosevski je ispucao loptu koja je došla do Đurića koji s 40 metara precizno pogađa prazan gol. Dvije minute poslije Šabanadžović šutira, lopta pogađa defenzivca Radnika, Plavi su tražili najstrožiju kaznu, ali se Paradžik nije oglašavao. U devetoj minuti dobra prilika za Željezničar. Ramović je prošao po lijevoj strani, ubacio do Veselinovića koji s 11 metara šutira, ali Lučić dobro brani.

Ramović glavom u 20. minuti spušta za Veselinović čiji volej udarac odlazi preko gola domaćih. U 27. minuti Pavić ubacuje s lijeve strane, Krpić ostavlja za Ramovića koji s vrha kaznenog prostora gađa, ali Lučić sigurno brani. S distance je pokušao i Hajdarević. Njegov udarac iz 31. minute odlazi pored gola.

Tri minute prije kraja prvog dijela Veselinović šutira iz slobodnog udarca s 18 metara, ali Lučić hvata na liniji. U narednom napadu udarac Hairlahovića brani Kjosevski. U 45. minuti Krpić spušta za Zeca kojeg u posljednji trenutak ispred gola Radnika blokira Šubert. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 51. minuti Veselinović šutira preko gola s 20 metara. Veselinović u 63. minuti ubacuje iz prekida, Ramović glavom šutira preko gola. Sjajna šansa za 'Plave' u 71. minuti. Krpić se izborio za loptu, odlično ubacio, a Zajmović glavom pogađa vanjski dio mreže. U 81. minuti udarac Bogičevića glavom brani Lučić, kao i minutu kasnije udarac Ramovića.

Stevanović je nakon kornera u 88. minuti šutirao s 25 metara, lopta odlazi preko gola. U sudačkoj nadoknadi sjajnu priliku je imao Stevanović, ali Lučić fantastično brani. U nastavku akcije Sipović šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Kopirati
Drag cursor here to close