počelo na grbavici

Željezničar nije odustao od Europe

Sport / Nogomet | 11. 01. 2016. u 13:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara počeli su pripreme za proljetni dio sezone 2015/16. Premijer lige Bosne i Hercegovine. Trener ''plavih'' Edis Mulalić obavio je prozivku igrača, koji su zatim odradili prvi pripremni trening na pomoćnom terenu stadion ''Grbavica''.

Prozivci su prisustvovali svi igrači osim Samira Bekrića, koji će se ekipi priključiti sutra. Na probi se nalazi napadač Haris Heremić, mladi nogometaš koji je nastupao za nekoliko švedskih i norveških klubova.

Mulalić ističe da će Željezničar ovog tjedna kompletirati ekipu za iduću polusezonu, te da njegov tim nije izgubio nadu za plasman u europska natjecanje.

''Odradili smo dobar posao, zima je uvijek teška za dovođenje igrača koji su većinom još uvijek pod ugovorom. Ekipu neće biti problem uigrati, imamo sedam tjedana i zbog toga smo i krenuli ranije s pripremama. Doveli smo ciljana pojačanja na pozicijama koje su nam deficitarne, a do kraja tjedna očekujemo još par igrača kojima bi kompletirali ekipu. Želimo igrati europska natjecanja'', izjavio je Mulalić.

Trener Željezničara naglašava da je ostanak Ognjena Đelmića pod znakom pitanja, ali da je iskusnom igraču ponuđeno produženje suradnje, te da su svi iskusni igrači u Željezničaru dovedeni samo s jednim ciljem - da pomognu u afirmaciji mladih igrača sarajevskog kluba.

Mulalić dodaje da je problem Željezničara u prošloj polusezoni bila neefikasnost u napadu, iako je ekipa stvarala mnoštvo prilika za postizanje gola, te da će u proljetnom dijelu prvenstva njegov tim prokušati izboriti europska natjecanja kroz ligu i Kup.

''Mislim da Željezničar dugo nije imao tako lošu efikasnost kao u prošloj polusezoni. Zbog toga smo i doveli neke igrače. Vrijeme je da se to promijeni i da se navijači vrate na stadion ''Grbavica''. Prvih 12 kola u ligi nam idu na ruku i pokušat ćemo ostvariti što bolje rezultate. Nismo izgubili nadu u prvenstvu, ali sigurno je da bi lakše bilo izboriti Europu kroz Kup. Neće biti lako jer i druge ekipe imaju slične planove'', zaključio je Mulalić.

Kopirati
Drag cursor here to close