Reprezentacije

Zeleno svjetlo Saveza: Srpska protiv Srbije

Sport / Nogomet | 30. 08. 2017. u 06:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jedan od ciljeva do kraja godine je da neka od reprezentacija Republike Srpske odigra revijalni susret sa Srbijom za što smo dobili zeleno svjetlo od NS BiH. Svoj dio posla smo uradili, a sada se lopta prebacuje na Fudbalski savez Srbije'', rekao je Mile Kovačević, predsjednik FS RS, koji sljedećeg tjedna slavi 25 godina postojanja.

Istaknuo je kako očekuje i sastanak sa Slavišom Kokezom, predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije (FSS), gdje će razgovarati o budućnosti, a da je želja da reprezentacija RS do 21 godine podijeli megdan s "orlovima".

Kovačević je govorio i o programu obilježavanja 25 godina FS RS, koji će biti održan 4. i 5. rujna u Banja Luci.

"Bit će podijeljena priznanja osnivačima FS RS i svim klubovima osvajačima prvenstva i Kupa RS. Ukupno ćemo imati 45 laureata koji su radom i rezultatima stvarali pozicije na kojima smo sada. U administrativnom centru Vlade RS održat ćemo međunarodni simpozij 'Bezbjednost i sport - Regionalna iskustva i perspektive'. Istog dana bit će održana i svečana akademija na kojoj će biti još laureata. To su predsjednik Republike Srpske (Milorad Dodik), NS BiH (Elmedin Begić) i FSS (Kokeza) i dva bivša predsjednika FS RS Branko Lazarević i Milan Jelić (posthumno)", kazao je Kovačević za Nezavisne novine.

Rodoljub Petković, glavni tajnik FS RS, rekao je kako će reprezentacija pionira u listopadu odigrati utakmice s vršnjacima iz Crne Gore u Bileći i Trebinju, što će biti prvi put da neki tim RS-a igra protiv reprezentacija.

Iz Saveza su naveli da trenutno imaju 380 klubova i 25.000 registriranih igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close