Željezničar

Zeba: Karijeru želim završiti na Grbavici

Sport / Nogomet | 08. 11. 2016. u 13:22 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi igrač Fudbalskog kluba Željezničar Zajko Zeba danas je službeno predstavljen na Grbavici.

Povratnik u ekipu Željezničara rekao je na konferenciji za medije da želi dati sve od sebe da na Grbavici završi karijeru i osvoji nove trofeje.

“Drago mi je što sam se vratio kući. Mislim da ću tu ostati do kraja karijere, iako mislim da mogu još dosta igrati. Ovo je velika suprotnost od mog zadnjeg angažmana u Želji”, rekao je Zeba. 

“Tada smo imali vrhunske rezultate, ali nismo imali uvjete kao danas. Stadion i prostorije kluba se ne mogu prepoznati. Trebaju nam sportski uspjesi, ali mislim da ćemo to popraviti i da mogu pomoći ekipi”, dodao je.

Istaknuo je da je Željezničar njegov klub za koji namjerava dati maksimum te da mu godine ne predstavljaju problem.

“Ovo je moj klub i moja kuća, ako neću ovdje dati maksimum, ne znam gdje ću. Imam veću volju nego prije, želim obradovati navijače. Kod nas se gledaju godine kod igrača, a vjerujte to nije bitno, bitno je da igraš dobro ili ne. Prvi ću se skloniti ako ne budem zadovoljan svojim igrama”, zaključio je iskusni veznjak. 

Zeba će se uskoro priključiti treninzima, a pravo nastupa na utakmicama će imati u proljetnom dijelu sezone.

Osim Željezničara, Zeba je u karijeri nastupao za Olimpic, Brotnjo, Zrinjski, Maribor, Kamaz, Alaniu, Split, Olimpiju, Shkendiju i Slobodu.

Za Željezničar je odigrao 111 utakmica i postigao 35 golova. Prošle sezone je proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close