Liga prvaka

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka mogao bi već donijeti povijesne obračune

Nekako je dojam da će mnogi kao prve pikove htjeti izvući Valenciju i Leipzig. Ipak su to nešto lakše opcije od PSG-a, Liverpoola, Barcelone. Barem na papiru.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2019. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Liga prvaka ulazi u eliminacijsku fazu

Grupna faza je završila i time je poznato svih 16 sudionika nokaut faze Lige prvaka. Između klubova koji su prošli dalje tražit će se novi prvak Europe. Ili možda stari, jer kako Liverpool igra i ove sezone, nikoga ne bi pretjerano čudilo da ponove prošlosezonski pothvat.

Dakako, uoči ždrijeba momčadi će biti podijeljene u nositelje i nenositelje, a pogled na tu listu već je pravi mamac za utakmice osmine finala. Nekoliko je potencijalnih velikih derbija.

Nositelji: PSG, Bayern, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, Leipzig, Valencia

Nenositelji: Real Madrid, Tottenham, Atalanta, Atletico Madrid, Napoli, Dortmund, Lyon, Chelsea.

Čast svim nositeljima, ali nekako je dojam da će mnogi kao prve pikove htjeti izvući Valenciju i Leipzig. Ipak su to nešto lakše opcije od PSG-a, Liverpoola, Barcelone. Barem na papiru.

Što se nenositelja tiče, Atalanta je u svojem debiju u najjačem klupskom natjecanju na svijetu odmah došla do druge faze i svakako će svojim napadačkim stilom igre biti opasan protivnik.

No, ipak se puno prije njih ističu imena kao što su Real Madrid, Tottenham, Atletico, Borussia, Chelsea...

Kakva je koncentracija kvalitete u nokaut fazi, dovoljno govori činjenica da se već u osmini finala mogu naći parovi poput PSG - Atletico, Juventus - Real Madrid ili možda Barcelona - Tottenham.

Ždrijeb je na rasporedu u ponedjeljak, 16. prosinca u 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close