Mogući doping ?

Zbog izjave njegova oca, u Španjolskoj istraga protiv Čeriševa

Čerišev je prije utakmice sa Španjolskom u osmini finala sve demantirao, a Ruski nogometni savez tvrdi da se radilo o injekcijama PRP-a, odnosno plazme bogate trombocitima
Sport / Nogomet | 12. 09. 2018. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otac Denisa Čeriševa, ponajboljeg ruskog igrača na proteklom SP-u, nedavno je u intervjuu za Sport Weekend izjavio kako je njegov sin prošle godine koristio hormon rasta kako bi mu ozljeda brže zacijelila.

Problem je u tome što je hormon rasta jedno od najzloglasnijih zabranjenih sredstava na popisu Svjetske antidopinške agencije.

Čerišev je prije utakmice sa Španjolskom u osmini finala sve demantirao, a Ruski nogometni savez tvrdi da se radilo o injekcijama PRP-a, odnosno plazme bogate trombocitima, te optužuje novinara za netočno prenošenje riječi tate Dimitrija.

Sport Weekend u potpunosti stoji uz priču jer ima snimku razgovora, iako priznaje da je možda došlo do nesporazuma zbog jezične barijere.

Prava opasnost za Čeriševa dolazi pak iz Španjolske, u kojoj ovaj ruski nogometaš zarađuje kruh. Naime, istragu je povodom ovih informacija povela španjolska antidopinška agencija (AEPSAD).

Čerišev tvrdi kako je sve čisto i za ruski dnevni list Sport-Express izjavio je kako nema nikakve bojazni, jer nije manipulirao niti je uzimao bilo što nedozvoljeno.

Ukoliko se pak utvrdi da je uzimao nedozvoljena sredstva,  27-godišnjeg igrača očekuju bar četiri godine suspenzije.

Denis Čerišev je i nakon Svjetskog prvenstva nastavio igrati u dobroj formi, a prije pet dana postigao je pogodak za svoju reprezentaciju u dvoboju s Turskom, igranom u Trabzonu, u okviru Lige nacija,  (2:1 konačni rezultat za Rusiju).

Čerišev je od 2016. godine igrač Villareala, a sredinom kolovoza ove godine na posudbu ga je uzela Valencia.

Video: Čerišev postiže gol Hrvatskoj
Kopirati
Drag cursor here to close