Real bez padobrana

Zastrašujući negativni rezultati koji i najsnažnije ubijaju u pojam

Pobijedi li momčad Ernesta Valverdea na Anoeti u San Sebastianu, bit će to najviša bodovna razlika između njih i Reala na polovici prvenstva. Zadnji put je Real zaostajao za Blaugranom 18 bodova u polusezoni u vrijeme Mourinhove vladavine (2012/13)
Sport / Nogomet | 14. 01. 2018. u 00:00 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Real Madrid u subotu na svome Estadio Santiago Bernabeu izgubio prvenstveni meč protiv Villarreala, ekipa Zinedine Zidanea dosegnula je nekoliko zastrašujućih negativnih rekorda koji zrcale svu dubinu krize kraljevskog kluba.

Prvi statistički podatak ukazuje na ponižavajući zaostatak u broju osvojenih bodova u odnosu na vodeću Barcelonu. Kad Barca odigra svoj nedjeljni susret protiv Real Sociedada, bodovna razlika može biti čitavih 19 bodova. Čak i uz činjenicu da Real ima jednu utakmicu manje, ovo je nevjerojatna inferiornost aktualnog prvaka Europe i Španjolske.

Pobijedi li momčad Ernesta Valverdea na Anoeti u San Sebastianu, bit će to najviša bodovna razlika između njih i Reala na polovici prvenstva. Zadnji put je Real za Blaugranom u polusezoni zaostajao 18 bodova u vrijeme Mourinhove vladavine, u španjolskome prvenstvu 2012/13.

U prvome dijelu ove prvenstvene sezone, Real je izgubio 22 boda, uknjiživši četiri poraza i pet remija. U prošlome prvenstvu, kad su osvojili naslov, izgubili su ukupno 21 boda. Ako se ovakav trend gubitka bodova nastavi, Zidaneovoj momčadi prijete još dramatičnija vremena do kraja prvenstva.

Radi usporedbe, ako bi do kraja prvenstva Real pobijedio sve preostale utakmice, imao bi ukupno 93 boda - koliko i na koncu prošle sezone, što im je donijelo naslov. Naravno, s ovakvom igrom i lošim raspoloženjem ekipe, Real ne bi pobijedio sve utakmice čak ni u trećoj ligi.

Ovisno o ishodu Barcelonine utakmice protiv Sociedada, Realu se može dogoditi da njegov zaostatak za vrhom tabele bude veći od prednosti koju ima u odnosu na samo dno tabele. S imenima koje ima u svojoj svlačionici, ispada više nego smiješan.

Opća neučinkovitost napadača u ovoj sezoni po tko zna koji put vraća u igru pitanje - zašto su prodani Alvaro Morata i James Rodriguez, a nisu dovedene njihove zamjene?

Još od sezone 2006/07 Realu se nije dogodilo da na dvije domaće utakmice za redom ne postignu zgoditak. Dvije domaće utakmice u nizu (poraz protiv Barcelone i subotnji protiv Villareala) Real nije izgubio od sezone 2008/09. Tada su ih na domaćem terenu zaredom porazili Barcelona i Real Mallorca.

Nakon što je zbog loših rezultata u sezoni 2015/2016 otpušten Rafael Benitez, nikome to nije bilo neočekivano. Ali, usporedi li se njegovih 37 osvojenih bodova za isto razdoblje sa Zidaneovih 32, onda je sadašnji trener Reala također već odavno trebao biti bivši.

Navodeći sve ove podatke o katastrofalnim rezultatima Reala, sportski portal Marca ne sugerira kako Zidaeu predstoji otkaz, nego napominju da se i za bolje rezultate letjelo s klupe kraljevskog kluba.

Za kraj navode kako je možda i najproblematičniji aspekt Realove krize činjenica da sadašnji tim dozvoljava mnogim protivnicima pisanje vlastite povijesti na račun madridskog velikana.

Tako je Villarrealova pobjeda u subotu bila prva u povijesti tog kluba zabilježena na stadionu Santiago Bernabeu. Također je i Real Betis na samome početku sezone prekinuo 19-godišnje razdoblje nepobjedivosti Madriđana na vlastitom stadionu u susretima s klubom iz Seville.

Real je i na svome prvom prvoligaškom gostovanju kod novajlije u LaLigi Girone zabilježio poraz, što je također statistički podatak za povijest. Osim toga, Real na još dvije domaće utakmice ove sezone nije uspio svladati protivnike. Radilo se o nimalo zvučnim imenima - Fuenlabrada i Numancia. Obje ekipe odigrale su neriješeno s Madriđanima u Kupu kralja.

Što god da se s Realom dogodi do kraja ove sezone, jedno je sigurno: Navijači će dugo pamtiti ovo sramotno razdoblje omiljenog tima, s posebnim naglaskom na nemoć u utakmicama koje su igrali pred vlastitom publikom.

Kopirati
Drag cursor here to close