"Roter Stern, kein Bier"

Zašto su navijači Bayerna u Beogradu pjevali 'Vratite nam naše pivo'?

Za vrijeme utakmice u Beogradu Bayernovi su navijači u više navrata pjevali "Vratite nam naše pivo, vratite nam naše pivo" („Wiiiiiiiiiiir wollen unser Bier zurück! Wiiiiiiiir wollen unser Bier zurück!”)...
Sport / Nogomet | 28. 11. 2019. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Getty Images  / Navijači Bayerna na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu

Moćni Bayern u utorak je na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu rastavio Crvenu Zvezdu na dijelove (6:0), a podršku bavarskom klubu davale su tisuće navijača, koji su doputovali u glavni grad Srbije.

Za vrijeme utakmice Bayernovi su navijači u više navrata pjevali "Vratite nam naše pivo, vratite nam naše pivo" („Wiiiiiiiiiiir wollen unser Bier zurück! Wiiiiiiiir wollen unser Bier zurück!”), piše Bild, a novinari s njemačkog govornog područja čudili su se takvoj navijačkoj pjesmi, jer nisu mogli otkriti nikakvu poveznicu s utakmicom ili s nečim iz povijesti.

Jednako tako nisu razumjeli ni gledatelji Sky televizije, koja je prenosila ovu utakmicu za tamošnje govorno područje.

Bild pak otkriva kako ''prizivanje piva'' od strane navijača treba povezati sa zapljenom omiljenog napitka na hrvatsko-srbijanskoj granici. Naime, petnaestak autobusa s navijačima iz Njemačke bilo je dobro opskrbljeno pivom, ali su im graničari sve oduzeli.

Ostavši na suhom, njemački su navijači svoju frustraciju izražavali jednostavnom pjesmom na stadionu - 'Vratite nam naše pivo'.

Za utjehu, pri povratku su svoje pivo ponovno mogli preuzeti na graničnom prijelazu, što im je zasigurno pospješilo proslavu uvjerljive pobjede njihova kluba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close