Korona i logika

Zašto se liga nije mogla igrati s malo zaraženih, a sada može i s publikom?

Prije nešto više od tri mjeseca prošla sezona u Premijer ligi je i službeno okončana, jer nije bilo "mogućnosti za sigurno održavanje sportskih natjecanja''. Tri mjeseca poslije razmišlja se o povratku gledatelja na terene.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2020. u 13:44 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerligaška sezona 2019./2020. prekinuta je sredinom ožujka zbog pandemije, a prvog lipnja i službeno je okončana, te je proglašeno stanje po trenutnoj ljestvici. Iako je danas stanje kada su u pitanju aktivni slučajevi zaraze koronavirusom nemjerljivo gori, utakmice se bez problema igraju pred praznim tribinama, no i to će se promijeniti.
 
Naime, govoreći o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevo rekao je kako se razmišlja o vraćanju gledatelja na sportske događaje, ali na otvorenom.
 
 ''Razgovarali smo i o sportu na otvorenom. Da probamo, da vidimo koliko bi mogli omogućiti prisustvo gledatleja kod održavanja sporta na otvorenom. Nešto eksperimentalno, jer realno mali je rizik na stadionima, rizik postoji prije i poslije utakmica. Uglavnom, po tribini bi se moglo koristiti 10 posto sjedećih mjesta s distancama, maskama, označenim mjestima. Da pokušamo vratiti ljude i zbog mentalnog zdravlja. To ne može u zatvorenim prostorima. Nastavit ćemo razgovarati narednih dana, ovo treba donijeti i u RS-u i u FBiH. Uglavnom, javnost će biti upoznata'', rekao je Čerkez.

Već od ranije predstavnici NS-a BiH razgovaraju s predstavnicima institucija zaduženim za borbu protiv koronavirusom na tu temu.

Inače, u vrijeme kada se 'nije moglo igrati' BiH je imala najmanji broj zaraženih još od eskalacije pandemije, a danas, kada je Čerkez ovo izjavio, bio je jedan od dana s najviše aktivnih slučajeva (338).

Kopirati
Drag cursor here to close