Pravila o duljini staža

Zašto Modrić nikad neće biti kapetan Real Madrida

Za razliku od krutih pravila koja su na snazi u Real Madridu, primjerice Juventus ima drugačiju politiku. On će svojim igračima, uz nogometašku klasu, honorirati požrtvovnost, status kod navijača.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2021. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić jedan je od sedmorice nogometaša Real Madrida koji su osvojili Zlatnu loptu, uz Di Stefana, Kopu, Figa, Ronalda (Brazil), Cannavara i Ronalda (Portugal), piše Večernji.hr.

Luka Modrić izabran je 2017. godine, prema glasovima čitatelja Marce, u idealnu momčad Real Madrida svih vremena.

Ona izgleda ovako: Casillas; S. Ramos, Hierro, Roberto Carlos; Michel, Redondo, Modrić, Zidane; Di Stefano, Raul, C. Ronaldo.

Počast koju zaslužuje

Luka Modrić nezadrživo juri prema 400. nastupu za Real Madrid, trenutačno je na 393. Luka Modrić, uz Tonija Kroosa, jedini je igrač iz sadašnjega sastava Real Madrida koji je nastupio u finalu Svjetskog prvenstva, ali jedini koji je proglašen za najboljega nogometaša Svjetskog prvenstva.

Na kraju, Luka Modrić dugogodišnji je kapetan drugoplasirane momčadi Svjetskog prvenstva. I uza sve to, uz njegov personality, karizmu i globalnu popularnost, Luka Modrić nikada neće dobiti počast koju bi sportaš takve veličine zaslužio: nikada neće biti kapetan Real Madrida.

Procedura oko odabira igrača za tu prestižnu funkcije poznata je, ali su je ipak, za svaki slučaj, provjerili kod novinara Marce Juana Castra.

Duljina staža

On je potvrdio za Večernji kako se kapetan Reala imenuje po duljini staža u kraljevskom klubu.

I po tome je, zamislite, Luka Modrić u ovom trenutku tek četvrti kapetan Reala iako mu je ovo deseta sezona u Madridu: iza Brazilca Marcela, koji je u Real Madridu od 2007. godine, Benzeme (od 2009.), čak i Španjolca Nacha Fernandeza, koji je za Real debitirao još 2011.

Taj Nacho za Real ima ‘samo’ 237 nastupa, čak više nije ni španjolski reprezentativac, ali kao dijete Reala ima povlašten status i povremeno dobije kapetansku vrpcu. Dakle, Luka može biti kapetan Reala samo ako u toj utakmici u momčadi nema Marcela, Benzeme i Nacha, znači vjerojatno – nikad.

Kopirati
Drag cursor here to close